22.4 C
Valencia

El creixement d’Escala a Castelló porta al port a ampliar espais

PortCastelló habilitarà tot el moll de llevant per a acollir les embarcacions i ampliar el mercat mariner.

- Publicitat -AVL

La tercera edició d’Escala a Castelló, l’esdeveniment turístic estrela de la ciutat, arriba amb un augment del nombre d’embarcacions participants i amb l’ampliació d’algunes de les seues activitats. Este creixement del festival mariner que se celebrarà este any del 16 al 20 d’abril portarà a PortCastelló a habilitar tot el moll de llevant per a donar cabuda a la totalitat dels navilis i vaixells històrics. A més, en esta tercera edició, s’ampliarà l’espai del mercat mariner per a acollir la massiva participació que s’espera enguany.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, recorda que Escala a Castelló arriba enguany a la seua tercera edició després d’haver rebut el reconeixement nacional en la passada Fira Internacional de Turisme (Fitur) amb el suport de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i després de l’oportunitat oferida per França per a projectar este esdeveniment turístic més enllà del mercat nacional amb la passada presentació al Senat francés.

“Enguany, Escala a Castelló arriba amb més embarcacions i amb la previsió d’augmentar nombre de visitants”, ha indicat l’alcaldessa. Marco ha destacat que s’habilitarà tot el moll de llevant del port per a acollir als navilis i que esdeveniments tan multitudinaris com el mercat mariner s’ampliaran a nous espais. Este mercat, que ocupava el moll de costa, es prolongarà enguany pel de llevant. “El creixement d’Escala a Castelló en el seu tercer any és una mostra que este esdeveniment turístic està més que consolidat i que ha posat a Castelló en el mapa nacional del turisme amb una cita única i singular”, ha destacat.

La nova edició del festival mariner, amb rècord de participació de vaixells, preveu superar els 75.000 visitants de les cites anteriors. Per a això, enguany s’espera l’arribada d’embarcacions espectaculars com les holandeses Oostershelde i Morgenster. El primer es tracta d’un vaixell reconegut pel govern holandés com a monument de gran valor històric i cultural. Va ser construït en 1917 per al transport de mercaderies de llarga distància i restaurat en 1992. El segon, és un vaixell històric, que es va llançar en 1919 com un transportador d’areng i que va ser posteriorment ampliat com a vaixell de pesca.

També arribarà a aigües castellonenques el gran veler Le Français, construït en 1948 com a vaixell bàltic tradicional i que va acabar sent utilitzat dècades després en nombroses produccions de cinema com ‘Els Tres Mosqueters’, ‘Shacketon’ i ‘David Copperfield’. Els visitants podran gaudir a més del Sthandart, una espectacular rèplica del vaixell del tsar Pere el Gran de Rússia. Esta embarcació torna a Castelló en la tercera edició del festival mariner.

D’altra banda, enguany també participarà com a novetat en l’esdeveniment el patruller Infanta Elena. Una embarcació que ha participat en diversos exercicis nacionals i de l’OTAN. Este patruller ha participat en el dispositiu naval de lluita contra la pirateria de la Força Naval Europea amb la missió d’escortar al trànsit mercant vulnerable, especialment del Programa Mundial d’Aliments, en el seu trànsit pel Golf d’Aden. També en les missions de protecció i control d’activitats pesqueres de Somàlia.

Estes cinc embarcacions seran una novetat enguany per als visitants que acudisquen a escala a Castelló. Una cita que arriba amb rècord d’embarcacions, tres més que en la passada edició, i amb la previsió de superar el nombre de turistes respecte a les dos últimes edicions. És per això que el port de Castelló ampliarà espais i habilitarà tot el moll d’alça per a acollir este espectacle mariner i de recreació històrica.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,614FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló adverteix dels perills d’una mala pràctica del sexting

El Servei d'Igualtat facilita materials als instituts per abordar el tema a les aules i conscienciar l'alumnat

El nombre de donants de medul·la òssia s’incrementa en més d’un 22% este any

S'ha optimitzat el registre, millorant el tipus de donants, ampliant l'estudi del perfil genètic i implantant la tecnologia més avançada

Detingut un home per agredir amb pals i bats per a robar a un altre

La víctima va telefonar al 091 després de trobar-se amb un que dies abans li havia agredit

Cancelat la X edició Gran Fondo Alberto Contador a Oliva

A causa de l'evolució sanitària de la pandèmia de la covid-19

La JQCV convoca les proves del nivell C1 amb 11.000 places en 15 seus

La matrícula es farà via telemàtica entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre, ambdós inclosos, fins que s'exhaurisquen les places
- Advertisement -

: Valencià