El CSIRT-CV llança una campanya destinada a protegir als menors enfront del mal ús de les noves tecnologies

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), organisme depenent de la direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), va a llançar una campanya destinada a protegir als menors enfront de l’ús de les noves tecnologies, coincidint amb el començament del curs escolar.

Des del dia 11 i fins a finals de setembre, el CSIRT-CV publicarà diversos consells a través dels seus comptes oficials de facebook i twitter, amb el hashtag #InicioElCursoSeguro. Cal destacar que en aquests comptes el CSIRT-CV tenen prop de 5.500 seguidors. L’objectiu final és conscienciar tant a menors i joves, com als seus pares sobre els perills que pot implicar un mal ús de les noves tecnologies i les xarxes socials.

Durant esta campanya es tractaran aspectes com les noves formes de relacionar-se mitjançant l’ús de les xarxes socials, l’ús addictiu als dispositius tecnològics i altres temes relacionats amb la seguretat i els perills que pot comportar un mal ús de les noves tecnologies.

Es posarà l’accent principalment en els coneguts com ciberdelictes, els delictes relacionats amb les xarxes socials i les noves formes de comunicació. S’explicarà com detectar-los i com actuar enfront d’ells.

Conscienciació a través de les campanyes

El CSIRT-CV llança anualment diverses campanyes a través de les seues xarxes socials, destinades a difondre consells genèrics com, en aquest cas, sobre l’ús que fan els joves de les noves tecnologies. En concret, en nadal i estiu es realitzen campanyes sobre temes centrats en l’ús d’aplicacions comunes, com són WhatsApp o Facebook, o sobre com protegir-se del “malware”. Els temes d’aquestes campanyes poden ser molt diverses i es poden consultar al següent enllaç: consultar aquí

A més, el CSIRT-CV disposa al seu portal d’una oferta formativa de cursos i microcursos on-line que els ciutadans poden realitzar a través de la plataforma SAPS de la Generalitat, que estan destinats tant a mostrar les diferents amenaces i perills presents en Internet, com les mesures que poden prendre els usuaris per minimitzar aquests riscos. Fins avui, més de 35.000 ciutadans han rebut aquests cursos.

CatalanSpanish