10:35 am - Saturday, 15 August 2020

El dèficit de la Comunitat Valenciana se situa en 1.276 milions en el primer semestre, un 1,1% del PIB

- Publicidad -Reciplasa

Segons aquest criteri, la Comunitat Valenciana és la sisena autonomia el dèficit de la qual representa un percentatge més alt del seu PIB

SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El dèficit de la Comunitat Valenciana s’ha situat en 1.276 milions d’euros fins a juliol, la qual cosa suposa un 1,1% per cent del Producte Interior Brut (PIB) de l’autonomia, segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri d’Hisenda.

D’aquesta manera, el dèficit de la comunitat en relació al PIB és superior al del conjunt de les comunitats, que va ser del 0,63% en l’acumulat del primer semestre de l’any. Segons aquest criteri, la Comunitat Valenciana és la sisena autonomia el dèficit de la qual representa un percentatge més alt del seu PIB, per darrere d’Extremadura (1,35), Navarra (1,25), Múrcia (1,23), Balears (1,2) i Castella-la Manxa (1,12).

No obstant açò, en termes absoluts, és el segon més elevat després del de Catalunya (1.724 milions). En comparació a 2018, el dèficit valencià s’ha quasi duplicat: al juliol de 2018 se situava en 666 milions, la qual cosa representava el 0,59% del PIB, mentre que en 2019 és de 1.276 milions, un 1,1%.

Les comunitats autònomes han obtingut un dèficit de 7.938 milions, el 0,63% del PIB, i un increment del 10,3% respecte als sis primers mesos de l’any anterior. Totes les regions, excepte el País Basc, han registrat ‘números rojos’ en el primer semestre.

D’altra banda, el dèficit del conjunt de les administracions públiques va aconseguir els 26.330 milions d’euros en el primer semestre, la qual cosa suposa un increment del 17,4% respecte al mateix període de l’any anterior, fins al 2,1% del PIB; mentre que el dèficit de l’Estat fins a juliol es va situar en 13.922 milions, un 20,9% inferior al de 2018 i equivalent a el 1,11% del PIB.

HISENDA: LA COMPARACIÓ AMB 2018 NO ÉS “HOMOGÈNIA”

El departament de María Jesús Montero explica que en la dada del dèficit públic en el primer semestre no s’inclouen les xifres de les corporacions locals, que venen registrant superàvit durant els últims set anys, i afegeix que la comparació amb el mateix període de 2018 no és homogènia, atés que la pujada de les pensions i del salari dels funcionaris no té equivalència en els primers mesos de l’any passat.

El passat exercici, precisa, aquests increments es van computar després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat al juliol, per la qual cosa en els pròxims mesos, aquesta tendència se n’anirà “suavitzant” com ha ocorregut ja amb el dèficit de l’Estat fins a juliol, que s’ha reduït en quasi un 21%.

En el desglossament del dèficit públic en el primer semestre, l’Administració Central ha registrat un dèficit d’11.587 milions, el 0,92% del PIB, descomptada l’ajuda financera, i un increment del 23,7% respecte al mateix període de 2018.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Comunitat suma 485 nous contagis, la xifra més alta des del 29 de març

Els nous casos són 37 a la província de Castelló, 97 en la d'Alacant, 347 a la província de València i 4 sense assignar.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Aldaia per una reunió social

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 5 casos confirmats per un origen social.

Declarat un brot de coronavirus a Massamagrell

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 5 casos confirmats per un origen social.

Detecten un brot de coronavirus a una empresa de Dénia

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 3 casos confirmats per un origen laboral.

Sanitat detecta un segon brot de coronavirus a Vinaròs

La Consellera de Sanitat ha comunicat que es tracta de almenys 3 casos confirmats per un origen social.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià