El Departament de Salut de la Ribera es compromet a portar a Almussafes l’especialitat d’Oncologia durant 2019

Aquesta nova consulta, que se sumarà a les cinc ja en marxa en l'ambulatori, arribarà a la localitat previsiblement després de l'estiu

Cada vegada està més prop una nova ampliació de la cartera de serveis del centre de salut d’Almussafes. L’alcalde, Toni González, es mostra satisfet després de la reunió mantinguda, ahir dijous, amb la nova gerent del Departament de Salut de la, Liliana Fuster, en la qual s’anuncià la recta final de l’estudi per a la incorporació de l’especialitat d’Oncologia.

El primer edil va aprofitar la trobada per a sol·licitar que les urgències de l’ambulatori puguen funcionar les 24 hores del dia durant tot l’any, una petició que Fuster va assegurar que estudiaran. A més, la gerent va reiterar que continuen analitzant la possibilitat d’incorporar al centre de salut de la població l’especialitat de Geriatria, una demanda realitzada en el passat pel consistori i per la qual González es va tornar a interessar.

Des que el novembre de 2017 va arribar a Almussafes la primera especialitat que va acollir el centre de salut de la localitat, les gestions de l’Ajuntament per a continuar acostant aquest tipus de consultes a la ciutadania han permés la contínua ampliació de la cartera de serveis de l’ambulatori. En any i mig s’han incorporat les especialitats d’Optometria, Oftalmologia, Pneumologia, Dermatologia i Pneumoal·lèrgia Pediàtrica, a les quals pròximament se sumarà una nova.

El Departament de Salut de la Ribera s’ha compromés a assignar a la localitat la consulta d’Oncologia, un servei que arribarà a Almussafes, previsiblement, després del final de l’estiu. Així li ho va confirmar ahir, dijous 25 d’abril, la nova gerent d’aquesta àrea, Liliana Fuster, a l’alcalde, Toni González, en la reunió que van mantindre a l’Hospital d’Alzira amb l’objectiu de continuar treballant per a facilitar l’accés dels i les pacients a les diferents especialitats oferides per la Sanitat pública.

Fuster, que es va incorporar al seu lloc el passat divendres 15 de març en substitució d’Isabel González, acabada de jubilar, va escoltar també altres demandes del primer edil. La primera d’elles està relacionada amb l’horari d’obertura del centre de salut. González li va plantejar a la coordinadora la possibilitat d’oferir servei d’urgències les 24 hores, “una mesura amb la qual facilitaríem els trasllats de la ciutadania i descongestionaríem les consultes de Benifaió”, assenyala el president de l’executiu local. Fuster li va assegurar que estudiarien la proposta.

D’altra banda, l’alcalde li va preguntar pel punt en el qual es troben les gestions per a poder incorporar també l’especialitat de Geriatria, una petició que ja va realitzar en el passat i sobre la que la responsable del Departament de Salut de la Ribera li va confirmar que estan estudiant les diferents opcions sobre aquest tema.

Condicionament de les instal·lacions
L’alcalde, Toni González, i el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, van visitar el passat dijous 28 de febrer el centre sanitari juntament amb la que en aquell moment era gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, i diferents responsables mèdics per a comprovar el resultat de les obres empreses per l’Ajuntament per a condicionar les sales en les quals s’ofereixen les especialitats concedides a Almussafes.

L’ampliació d’aquests serveis ha sigut fruit de la col·laboració i el treball conjunt desenvolupat pel consistori, que ha invertit 45.000 euros en l’adequació les consultes per a albergar les noves especialitats, i el Departament de Salut, que les ha dotades de mobiliari, equipament i professionals.

ValenciàEspañol