20:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Departament Xàtiva-Ontinyent obté un premi europeu al lideratge en accions contra el canvi climàtic

El guardó premia l'"impuls, innovació i canvi" enfront dels efectes del canvi climàtic

El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha sigut premiat pel seu lideratge en accions contra el canvi climàtic dins de la Primera Cimera Europea sobre el Clima en l’atenció sanitària a Europa (European Heathcare Climate Summit), que se celebrarà a Londres el mes vinent de setembre.

El guardó el concedeix l’organització Health Care Without Harm HCWH (Cures en salut sense mal) que agrupa 88 organitzacions (hospitals, sistemes de salut, professionals i autoritats) de 25 països de la regió europea de l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

L’àrea en què s’ha premiat al Departament és el lideratge que tal com indica l’organització HCWH se centra en accions “per a impulsar la innovació i el canvi, i aprofitar la veu dels professionals de la salut per a crear consciència i encoratjar una acció més àmplia de la comunitat sobre el canvi climàtic”.

La consecució d’aquest premi ha sigut impulsada des de l’àrea d’Investigació del Departament de Salut, on s’ha emplenat tots els informes necessaris sobre les diverses actuacions que ha realitzat el Departament i que li situen com a líder en accions enfront del canvi climàtic i en la reducció de les emissions de carboni (CO₂).

A aquesta distinció s’accedeix també perquè el Departament forma part de la Xarxa d’Hospitals Verds i com a membre del projecte ‘Low-Carbon Healthcare in the Mediterranean’ per a la reducció de les emissions de CO₂ per part de les organitzacions sanitàries, on participen hospitals de diversos països del Mediterrani.

Encara que el Departament pertany a la xarxa d’Hospitals Verds des de 2015, des de fa poc més d’un any s’ha impulsat una sèrie d’accions que aposten per la investigació i la innovació dins de l’organització sanitària entre les quals se situa aquesta iniciativa.

Des de la gerència del departament de salut Xàtiva-Ontinyent el seu gerent, Margarita Llaudes, s’ha congratulat i ha assenyalat que “es posa de manifest l’aposta del Departament pel medi ambient” i ha destacat també “el suport constant de la Conselleria en l’àmbit de la investigació i la innovació”.

Llaudes ha destacat també que formar part d’aquest projecte i obtindre aquest guardó “ens serveix per a la internacionalització de les nostres activitats d’investigació i innovació així com per a aconseguir acords, més enllà del nostre territori, que reverteix segur en l’economia de la comarca i la millora de la vida de la ciutadania”.

Últimas noticias

Contenido relacionado