El detingut per matar a la seua parella a Calp es nega a declarar

No constaven denúncies prèvies per violència de gènere i l'home no tenia antecedents ni a Espanya ni a Bèlgica

La col·lecció de peces ceràmiques va ser recuperada durant les excavacions arqueològiques realitzades al castell.

El ciutadà belga detingut per matar a la seua parella, de la mateixa nacionalitat, aquest dilluns a Calp (Alacant), s’ha negat a declarar. L’home, que va ser operat a causa de les ferides que es va autoinfligir després d’apunyalar a la dona, es trobava, després de recuperar-se de l’anestèsia, en condicions de prestar declaració però “s’ha negat”.

Així ho ha assegurat el delegat de Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que este dimarts ha participat en un minut de silenci davant la seu de la Delegació per a expressar el rebuig per la mort de Rita, l’última víctima de la violència masclista a la regió.

Fulgencio ha explicat que el detingut, que no tenia antecedents ni a Espanya ni a Bèlgica, es va negar a prestar declaració després de ser intervingut a l’hospital. L’arrestat “tornarà a ser interrogat” i, si no declara, “quan abandone a l’hospital el tornarà a intentar l’autoritat judicial”.

El delegat també ha recordat que no existien denúncies prèvies per violència de gènere, encara que la filla sí que ha assegurat que s’havia produït alguna discussió “pujada de to”. De fet, sembla que la parella havia discutit després d’haver participat en les celebracions del Dia Nacional de Bèlgica.

XIFRES “CRIDANERES I PREOCUPANTS”
El representant de l’Executiu central ha remarcat que l’assassinat de Rita suposa la sisena víctima de la violència de gènere en la Comunitat Valenciana enguany i la quarta a la província d’Alacant. “Darrere de qualsevol xifra hi ha casos concrets i individuals, però no és menys preocupant la suma de tots ells. Són xifres cridaneres i molt preocupants”, ha asseverat.

Fulgencio ha aprofitat per a expressar públicament a la filla de la dona assassinada –que va ser qui va descobrir el cos– “el més sentit condol del Govern i de la societat espanyola, que majoritàriament repudia estos actes, igual que la població d’origen, Bèlgica”.

En este sentit, ha insistit que l’administració espanyola continuarà prenent “totes les mesures possibles” per a combatre esta xacra i ha cridat l’atenció sobre el fet que el problema és també europeu.

“El conjunt dels europeus tenim un problema cultural que cal resoldre. L’arrossegament de les últimes estadístiques ens porta a entendre que el problema ha de ser tractat en el conjunt de la Unió Europea perquè és clar que no té fronteres. Patim una pèrdua de valors culturals, humanistes, que repercuteix en la part més feble de la societat, que són les dones i això és alguna cosa que no es pot tolerar”, ha argumentat.

Publicitat