11.6 C
Valencia

El Dia de la província ix de la setmana magdalenera i passa al 16 de maig

El president de la Diputació, José Martí, considera que el canvi de data, quan va nàixer administrativament la Diputació de Castelló, permetrà també "donar més protagonisme a la celebració"

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Castelló tradicionalment ha celebrat el Dia de la província, el primer dissabte de Magdalena. Una jornada que marca l’inici de les festes fundacionals de Castelló i on representants de tots els municipis “baixaven” a la capital de la Plana per participar en la Cavalgada del Pregó’ aprofitant per a mostrar el seu folklore, costums i tradicions. Però enguany, serà diferent, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat este dimecres que la institució provincial ha decidit traslladar la celebració del Dia de la Província al 16 de maig, ja que va ser en esta data de 1822 quan va nàixer administrativament la Diputació de Castelló i va tindre lloc la primera presa de possessió dels diputats triats per a constituir la primera corporació provincial.

Segons expliquen, este canvi, persegueix donar un major protagonisme al dia gran de la província. “Entenem que la data triada dotarà d’una entitat pròpia a esta celebració, que, a parer nostre, quedava diluïda en el marc del primer dia de les festes fundacionals de la capital de la Plana”, ha explicat Martí.

D’altra banda, fins ara era un acte institucional de recepció a les delegacions i un sopar de germanor amb el que se solia retre homenatge a totes les poblacions però ara, segons ha apuntat Martí, “també és el nostre objectiu dotar de major contingut a la celebració del Dia de la Província i, per això, a més del lliurament dels cinc guardons institucionals (Alta distinció de la Província i Distincions al Mèrit de les Arts, Esportiu, Innovador i Solidari), volem organitzar activitats paral·leles per a valorar la nostra província i donar a conéixer el treball que realitza la diputació, alguna cosa que creem continuen desconeixent molts ciutadans i ciutadanes del nostre territori”.

Cal afegir que per a Martí, esta decisió s’emmarca en la filosofia que ve desenvolupant la Diputació del canvi. “Les nostres prioritats han sigut clares des del principi: més transparència, més proximitat amb els municipis, una aposta clara pel món rural i el nostre interior, i respecte per la nostra història”, destaca el president provincial, qui considera que amb este canvi de dates “el Dia de la Província” posarà més en valor la història d’esta institució, que volem siga un referent per als ciutadans de les huit comarques.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià