El dimarts entrarà en vigor el tancament de discoteques i la prohibició de fumar

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que el dimarts entrarà en vigor la prohibició de fumar en la via pública i el tancament de l'oci nocturn.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, mantindrà este dilluns al matí una reunió amb Salut Pública amb la finalitat d’implantar en la Comunitat Valenciana les mesures recollides en l’acord aconseguit el divendres en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb actuacions coordinades entre totes les comunitats autònomes per a respondre a l’actual moment d’increment de casos positius en covid-19 en tota Espanya.

El Ministeri ha acordat amb les comunitats autònomes “per unanimitat” que es prohibisca fumar en la via pública o a l’aire lliure (tant cigarrets com qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac) si no es pot guardar dos metres de distància de seguretat, i el tancament de totes les discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions en directe. Es tracta de mesures de “mínims”, per la qual cosa cada comunitat podrà ampliar les restriccions si ho considera necessari, però l’acord “obliga” a totes les autonomies al seu compliment.

En el cas de la Comunitat Valenciana, la Conselleria ha informat este dissabte que està previst que les noves mesures entren en vigor a partir de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana dimarts que ve.

Barceló ha assenyalat que “era necessària la coordinació i homogeneïtzació de les mesures per a aconseguir la major efectivitat, tenint en compte la mobilitat i el període vacacional en el qual ens trobem”.

CatalàEspañol