El DOGV publica la nova estructura del segon graó del Consell amb 29 secretaries autonòmiques

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest divendres l'estructura del segon graó del Consell amb un total de 29 secretaries autonòmiques.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest divendres l’estructura del segon graó del Consell amb un total de 29 secretaries autonòmiques: cinc per a Presidència, quatre per a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i dos per a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica.

Segons el decret datat aquest dijous pel qual es determinen els òrgans superiors dels 12 departaments del Consell, la Presidència de Ximo Puig disposarà de quatre secretaries autonòmiques (Presidència; Promoció institucional i cohesió territorial; Comunicació; per a la Unió Europea i relacions externes; Turisme), a més de l’advocat general de la Generalitat.

En la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives liderada per Mónica Oltra hi ha quatre secretaries (Vicepresidència; Atenció primària i servicis socials; Igualtat i diversitat; Planificació i organització del sistema) i en la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica de Rubén Martínez Dalmau s’estableixen dos (Vivenda i funció social; Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat energètica).

La resta de consellerias compten cadascuna amb dos secretaries. En el cas d’Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler comptarà amb les de Model Econòmic i Finançament i amb la d’Hisenda, a més de la Intervenció General.

Justícia, Interior i Administració Pública, amb Gabriela Bravo al capdavant, disposarà de les secretaries de Justícia i administració pública, i Seguretat i Emergències, mentre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de Vicent Marzà tindrà la d’Educació i Formació Professional i la de Cultura i Esport.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’Ana Barceló tindrà les secretaries de Salut Pública i del sistema sanitari públic; Eficiència i tecnologia sanitària, mentre la d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de Rafa Climent disposarà de les d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum d’una banda i la d’Ocupació per una altra.

En Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, liderada per Mireia Mollà, les dos secretaries són d’Agricultura i Desenvolupament Rural i d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica; i en Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, amb el comandament d’Arcadi España les secretaries són Política Territorial, Urbanisme i Paisatge; i Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible.

Carolina Pascual tindrà en la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital les dos secretaries d’Universitats i Recerca, i d’Innovació i Transformació Digital. Finalment, en la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de Rosa Pérez s’estableixen dos secretaries (Participació i Transparència; Cooperació i Qualitat Democràtica).

ValenciàEspañol