21.7 C
Valencia

El Festival de Música Antiga de València (MHA) oferirà el cicle Músiques Religioses del Món

Després de la seua cancel·lació el març passat pel coronavirus, es celebrarà en L'Almodí de València del 9 al 18 de setembre.

- Publicitat -AVL

El Festival de Música Antiga de València, Música, Història i Art (MHA), organitzat per l’Associació Cultural Menges, oferirà el cicle Músiques Religioses del Món en L’Almodí de València del 9 al 18 de setembre. Este programa ha patit dos ajornaments després del tancament del Convent Carmen i per la crisi generada per la Covid-19 que van impossibilitar la seua celebració en este nou espai el març passat. 

L’Almodí anava a acollir per primera vegada el cicle gràcies a les gestions realitzades per Glòria Tello, regidora de Cultura de l’Ajuntament de València i presidenta del Palau de la Música, i de Vicent Ros, director de l’auditori valencià, que van possibilitar la reubicació d’este esdeveniment en un temps rècord però el coronavirus ho va impedir per segona vegada. El cicle comptarà amb totes les mesures de seguretat i prevenció contra la propagació de la Covid-19 recomanades per la Generalitat Valenciana i el Govern espanyol, i responent a un exercici individual i col·lectiu de responsabilitat.

Robert Cases, assessor artístic del Festival Música, Història i Art, assegura que “després del tancament del Convent Carmen van ser dies difícils perquè vam haver de trobar un lloc en molt poc temps per a poder oferir la 21a edició del festival i després va arribar la Covid-19”. Cases ha agraït les “facilitats i col·laboració” de Tello i Ros per a dur a terme este cicle i indica que “serà molt especial veure en un monument nacional com a L’Almodí a grans formacions i intèrprets amb interessants programes i músiques que transcendeixen les creences”.

Dins del cicle, que es desenvoluparà els dimecres, dijous i divendres, s’oferiran sis concerts per a gaudir d’un recorregut sonor per diferents cultures, al marge de les creences i les idees de cada oïdor. Es donaran cita al setembre prestigioses formacions i intèrprets com Capella de Ministrers (9), Amancio Prada (10), MuOM (11), Els Músics d’Urueña, Luis Delgado & César Carazo, (16); Ensemble andalusí (17), i Èlia Casanova, Carles Magraner & Robert Cases (18).

Tello assegura que “L’Almodí s’ha convertit en l’espai de referència de la música de cambra a la nostra ciutat, un símbol patrimonial que combina l’essència de la millor música amb la magnífica arquitectura en una ideal ubicació. El Festival de Música Antiga de València, Música, Història i Art unint-se a l’oferta d’este emblemàtic edifici, l’enriqueix molt més; sens dubte serà un goig acústic i visual per a totes aquelles persones que ens acompanyen”.

Per part seua, Ros subratlla que “des del Palau de la Música, tenim molt clar que en estos temps tan complicats hem de fer costat als nostres músics, i en este cas a formacions del prestigi de Capella de Ministrers, que tindran en L’Almodí un espai ideal per a interpretar els seus programes”.

Espai de reflexió

Músiques Religioses del Món és un espai de reflexió entorn de qüestions que rares vegades són abordades en una societat laica i que trobem en quasi totes les religions, la mort, el perdó, l’eternitat, l’ànima o la bondat. Les religions recorren a un missatge compassiu cap a la nostra manera de pensar i actuar i els recursos que empren transcendeixen el llenguatge verbal: la música, l’art i l’espai sacre han sigut eines per a vehicular esta comunicació. Escoltar una polifonia sacra o llenguatges de diferents litúrgies ens posa en contacte amb una cosa molt antiga, profund i allunyat de la nostra realitat quotidiana.

El programa Músiques Religioses del Món compte amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC), Turisme Comunitat Valenciana, Diputació de València, Xarxa Europea de Música Antiga (REMA), Fundació Banc Sabadell, Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), Ajuntament de València, el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i la Fundació Cultural CdM.

Festival de Música Antiga

Des de la seua creació en 1999 el Festival de Música Antiga de València ha comptat amb la participació dels millors intèrprets nacionals i internacionals, situant a la ciutat com una de les més importants del panorama musical i permetent gaudir de la música antiga en espais històrics de singular bellesa, buscant la conjugació amb la història i l’art. Des de la seua primera edició el festival gaudeix de gran acolliment i reconeixement per part del públic, aconseguint que siga una activitat plenament consolidada en el calendari musical.
El Festival MHA es desenvoluparà en un edifici que es va construir sobre un alcàsser musulmà a principis del segle XIV com a lloc de magatzematge i venda de blat. L’Almodí tenia unes dimensions més reduïdes i es va anar ampliant al llarg dels segles XV i XVI. En principi, tenia un pati central a cel obert i a principis del segle XVII es va incorporar la coberta, donant-li la imatge de planta basilical que té en l’actualitat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià