El festival Sagunt a Escena presenta dins de la seua programació dos espectacles de teatre de carrer i de sala

Al Centre Cultural Mario Monreal es presenta l'obra 'Lazarillo el hambriento', del Teatro de la Resistencia. La pujada al Castell serà l'escenari de la representació 'Silencis' de Claire Ducreux.

Cartell del Festival Sagunt a Escena 2018 / Valencia Teatros
Cartell del Festival Sagunt a Escena 2018 / Valencia Teatros

El festival Sagunt a Escena presenta aquest dimecres 14 d’agost, dos espectacles a les 20.00 hores. A la Pujada al Castell, oferirà un espectacle gratuït i per a tots els públics, ‘Silencis’, de la ballarina Claire Ducreux, que va obtindre el premi al millor espectacle de carrer en el Festival Internacional de Teatre i Arts de Carrer de Valladolid per la seua combinació de dansa i teatre visual.

Claire Ducreux és diplomada en dansa contemporània pel Conservatori de Lyon, i de 1992 a 1999 balla en diferents companyies a França. També crea amb Leandre Ribera dos espectacles, ‘Fragile’ i ‘Madame et Monsieur’, que obtenen diversos premis i es representarà en diversos països.

Rovira  

A partir de 2004, Claire Ducreux crea el primer dels tres solos de dansa-teatre ‘De paseo’, ‘Barco de Arena’ i ‘La sonrisa del náufrago’, que formen la ‘Trilogia del vagabundo’.

Centre Cultural Mario Monreal

A més, al Centre Cultural Mario Monreal, a les 20.00 hores, es representarà ‘Lazarillo el hambriento’, de la companyia Teatro de la Resistencia, basat en l’anònim espanyol del segle XVI. El text ha sigut adaptat i dirigit per Hadi Kurich, i està interpretat per ell mateix junt amb Ana Kurich.

L’obra reuneix els tres primers capítols del ‘Lazarillo de Tormes’, i se centra en la picardia provocada per la pobresa sorgida al voltant de l’opulència amb el greuge del repartiment desigual i injust de la riquesa.

Lazarillo és un ser desprotegit que deixa de ser un perdedor perquè aprén a controlar la desesperació i busca, sense caure en la vilesa, els remeis a la seua desfavorable situació.

PublicitatJuega Limpio Orihuela