El final de la Campanya electoral trau a la llum la tensió entre PP nacional i Valencià

Tot sembla indicar que Bonig vol evitar que cresquen personatges que puguen ser una alternativa si el PP té el seu fracàs electoral

Aquesta nit es tanquen definitivament les campanyes electorals nacional i autonòmica, després d’unes setmanes intenses d’actes públics i aparicions en els mitjans de comunicació, ara ja només cal esperar que es coneguen els resultats de les urnes el diumenge a la nit.

El tram final d’aquesta doble campanya en la política valenciana ha incrementat la tensió interna en el Partit Popular i s’ha evidenciat en uns missatges de WhatsApp que, pocs minuts després de la mitjanit, van intercanviar Eva Ortiz i Belén Hoyo.

El detonant de l’irònic intercanvi de missatges va ser la imatge amb la qual els populars patrocinen l’acte de tancament de campanya autonòmica.

La diputada nacional del Partit Popular des de l’any 2011 i número u del partit al Congrés per la província de València, Betlem Hoyo, agraeix amb to sarcàstic a la coordinadora de campanya i secretària general del PPCV, Eva Ortiz, la seua presència en el disseny. “És la primera vegada que isc en tota la campanya”, explica Hoyo, que postil·la “diuen que més val tard que mai”. En el mateix text, Hoyo informa a Ortiz de la seua absència en l’acte autonòmic pel fet que “els número u de tota Espanya” participen en el tancament nacional que el partit realitzarà aquesta nit a Madrid.

En el mateix to punxant contesta Ortiz, qui assegura que amb la diputada nacional és “molt difícil encertar, es faça el que es faça” perquè, segons la secretària general dels populars valencians, amb Hoyo “mai s’encerta ni s’està al teu magnífic nivell”, però admet que l’intentaran. La coordinadora de la campanya autonòmica tanca l’intercanvi de missatges al qual ha tingut accés aquest diari agraint “sempre la teua compressió i col·laboració” a Hoyo.

A més, també s’han escoltat rumors dels frecs que hi ha hagut entre els barons territorials com César Sánchez, president de la Diputació d’Alacant, Betlem Hoyo, diputada del Congrés per València o Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar, per a no donar-los protagonisme.

Tot sembla indicar que Bonig vol evitar que cresquen personatges que puguen ser una alternativa si el PP té el seu fracàs electoral.

Ara tan sols queda esperar que arribe el diumenge per a veure els resultats electorals, tant en les eleccions generals, com a la Generalitat Valenciana i veure en quin lloc queda el PP, a partir d’ací es veuran les decisions que prenen des de la cúpula nacional.CatalanSpanish