El foc va devorar els 178 monuments en una Nit de la Cremà sense incidents

Alacant va desplegar per a les seues fogueres un ampli dispositiu de seguretat per a la seua nit màgica i en l'últim Concurs de Mascletà es va homenatjar als alacantins i alacantines amb un fort baluern pirotècnic

Uns minuts abans de la mitjanit, amb el tret de la Palmera de la pirotècnia dels Germans Ferrández donava inici a la cremà de les Fogueres d’Alacant. Amb un radi d’uns 300 metres i una tonalitat més blanca que en anys anteriors, sonant els tres trons d’avís que donava pas a la Palmera i al tradicional lacrimal de la perla blanca que va estar visible uns vint segons, per a posteriori, amb els dos últims trons finals començava l’espectacle del foc.

cremà Actualitat Valenciana
Ayto Alacant

Els 178 monuments van començar cremar a partir de les dotze de la nit tardant quatre hores perquè s’aconseguira el 80% cremat. La primera foguera en cremar-se va ser l’oficial que estava plantada en la plaça de l’Ajuntament davant les mirades atentes del president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcalde, Luis Barcala, les Belleses del Foc Adulta i Infantil, Aleida González i Andrea del Caño Moya, respectivament. Enguany, el desplegament de seguretat dels bombers del SPEIS, Policies Locals i voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil han vetlat perquè transcorreguera la nit màgica d’Alacant sense incidents. Tan sols, la Creu Roja va atendre a una dona de 44 anys per l’impacte d’una carcassa en la Foguera Bavers Els Antigons al voltant de les dues de la matinada i una hora més tard, en el carrer Las Palmas es va atendre a un xic per cremades d’un petard. Els altres incidents ocorreguts en una nit festiva van ser a quatre persones, una per caure del Pont Rojo, una altra per un dolor toràcic que va ser traslladada al centre hospitalari de Plaça Mar i les altres dues, per un dolor en el braç i l’última per un trauma. Com no podia ser d’una altra manera en una nit on el foc era el protagonista, a les 3 de la matinada, els bombers del SPEIS van intervenir per a apagar un incendi en un àtic sense ferits. Les cendres posaven fi a cinc dies de pólvora, foc i festa. La protecció de la Muntanya Benacantil ha sigut una prioritat per a l’Ajuntament que ha anat refrescant la muntanya aquests dies, evitant la sequedat gràcies a l’ajuda del personal de jardineria, produint-se només un conat d’incendi, a diferència d’altres anys que es van arribar a registrar fins a deu conats en aqueix mateix punt. La ciutat es va dividir en sis zones perquè l’operatiu de seguretat distribuïts en 40 equips pogueren reaccionar el més ràpid possible i amb més de 282 policies locals. Quasi simultàniament a la Foguera Oficial van cremar unes trenta del centre de la ciutat, entre les quals estaven la foguera guanyadora del premi Especial Sèneca-Autobusos, que va ser la segona a cremar.

PublicitatAVL
cremà Actualitat Valenciana
Ayto Alacant

Mascletà amb llàgrimes

El terratrémol final en el XXXI Concurs de la Mascletà es recordarà per la seua sonoritat, intensitat i tristesa. El disseny d’Adrian Sirvent de la Pirotècnia Alacantina de Focs i Artifici, va utilitzar l’última tecnologia en detonacions que va finalitzar amb una enorme sacsada pirotècnica en la plaça dels Luceros, com a homenatge a tots els alacantins i alacantines. Aquesta ha sigut l’última mascletà que no ha hagut d’envejar a la de l’any passat, en la qual aquesta pirotècnia, va guanyar el primer premi.

Esta publicació està disponible en : Valencià