El Govern amenaça la continuïtat de l’A7 entre Vilanova d’Alcolea i Traiguera

La resposta del Govern “relació amb l'assumpte interessat, s'assenyala que l'1 de gener de 2020 ha revertit a l'Estat els trams Tarragona-València i València-Alacant de l'AP-7.

El senador de Compromís, Carles Mulet va presentar recentment per escrit al Govern la següent pregunta “Per a quan la finalització de l’A7 en província de Castelló?
La resposta del Govern “relació amb l’assumpte interessat, s’assenyala que l’1 de gener de 2020 ha revertit a l’Estat els trams Tarragona-València i València-Alacant de l’AP-7.

Abans esta nova situació, el llavors Ministeri de Foment va licitar en 2019 un estudi previ que permetera analitzar la redistribució del trànsit en el corredor mediterrani i les necessitats d’actuació després d’esta liberalització. Sobre la base de les conclusions que s’obtinguen d’estos, es prioritzaren les actuacions pendents d’executar en este àmbit.

Mentrestant, estan en redacció els 3 projectes de la A-7 entre Vilanova d’Alcolea i Traiguera. El seu avanç estarà subjecte a les conclusions indicades i a les disponibilitats pressupostàries.

Per a Mulet, estes respostes són un pitxer d’aigua freda “esta autovia hauria d’estar finalitzada des de fa dècades, i que ara la posen en suspens per la reversió de l’AP7 és insultant. Que esperen a estudis, ara, a futures conclusions, justament en el territori més maltractat en finançament, inversions i infraestructures, és un insult. I que això ho diga un Govern hereu de tots els governs anteriors que van regar tot el territori de l’Estat d’autovies que ningú usa, mentre ací ens castigaven tornant a privatitzar una vegada i una altra la gestió de l’AP7”

El senador valencianista ha remarcat que “l’objectiu és descarbonitzar la nostra economia i la nostra mobilitat, evidentment, la nostra aposta és el transport públic, el ferrocarril, però ara com ara les infraestructures viàries encara són elements imprescindibles per a articular i vertebrar. Si per on ara discorre o ha de discórrer esta autovia, per les planes centrals de les nostres comarques, haguera sigut per on en el seu moment s’haguera construït l’autopista, segurament l’abisme poblacional entre la nostra costa i interior no seria tan extrem. Hui esta autovia que uneix o ha d’unir València amb Catalunya revitalitzaria el centre de les comarques de Castelló, prescindir d’ella amb l’excusa que ja hi ha una AP7, en una zona de tant de trànsit de persones i mercaderies, és inacceptable”CatalanSpanish