12 C
Valencia

El Govern Central destina 58,43 M/€ per a pal·liar els efectes de la gota freda

La Seguretat Social podrà exonerar a les empreses del pagament de cotitzacions en els casos de suspensió de contracte i reducció de jornada.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social posarà en marxa una sèrie de mesures destinades als afectats pels temporals i altres situacions catastròfiques esdevingudes en
els últims mesos a Espanya. Estes mesures, que es van incloure en el Reial decret llei pel qual s’adopten mesures urgents per a pal·liar els danys causats per temporals i altres situacions catastròfiques, aprovat divendres passat en Consell de Ministres, tindran un cost estimat de 58,43 milions d’euros.

El Reial decret contempla l’exoneració a les empreses del pagament de cotitzacions a la Seguretat Social en els casos de suspensió de contracte i reducció de jornada que hagen sigut conseqüència de les catàstrofes.

- Publicitat -

Així mateix, el Servei d’Ocupació Pública Estatal podrà autoritzar que el temps en què es perceba la prestació per desocupació no compute per a consumir el període màxim de la prestació i podrà autoritzar que reben prestacions per desocupació aquells treballadors que manquen del període de cotització necessari.

L’import de les actuacions en matèria de Seguretat Social s’estima en 26,03 milions d’euros, i el previst en matèria de desocupació és de 32,4 milions d’euros.

- Publicitat -

L’objectiu del Reial decret en el seu conjunt és pal·liar, en la mesura del possible, els danys de tota mena provocats per les pluges i altres situacions d’emergència i de naturalesa catastròfica esdevingudes des de l’1 d’abril d’enguany.

Suspensió de contracte, reducció de jornada i extinció
Les suspensions de contracte, reduccions de jornada, acomiadaments col·lectius i
pèrdues d’activitat que tinguen causa directa en estos sinistres es consideraran situacions de força major.

- Publicitat -

En concret en el cas de suspensió de contracte o reducció de jornada, la Tresoreria General de la Seguretat Social podrà exonerar a l’empresari de l’abonament de les quotes de la Seguretat Social i dels conceptes de recaptació conjunta mentre dure la mateixa. A més, este període es considerarà efectivament cotitzat pel treballador.

En el cas que l’empresa haja suspés contractes o reduït temporalment la jornada de treball, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (o l’Institut Social de la Marina) podrà autoritzar que el temps en què es perceba la prestació per desocupació no compute per a consumir el període màxim de la prestació. A més, podrà autoritzar que reben prestacions per desocupació aquells treballadors que manquen del període de cotització necessari.

Les indemnitzacions dels treballadors seran a càrrec del Fons de Garantia Salarial (FOGASA) en cas d’extinció del contracte.

D’altra banda, les empreses i els treballadors per compte propi inclosos en qualsevol règim de la Seguretat Social i afectades per estes situacions de força major poden sol·licitar una moratòria de fins a un any, sense interés, en el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social i dels conceptes de recaptació conjunta corresponents a tres mesos naturals consecutius.

Este temps es comptarà des del mes anterior al sinistre o, per a treballadors per compte propi, des del mateix mes en què es va produir.

Les Administracions Públiques i les entitats sense ànim de lucre, per part seua, poden sol·licitar del Servei Públic d’Ocupació competent l’adscripció de treballadors perceptors de la prestació per desocupació per a dur a terme obres de reparació de danys causats.

Autònoms
Les mesures que es preveuen en matèria laboral i de Seguretat Social es completen
amb mesures específiques per a reforçar la protecció dels treballadors autònoms i assimilar-la a la de les persones treballadores per compte d’altre.

En concret, quan un treballador per compte propi es veja obligat a cessar la seua activitat com a conseqüència dels successos inclosos en l’àmbit d’aplicació del reial decret llei, no se li computarà el temps en el qual perceba la seua prestació a l’efecte de consumir els períodes màxims de percepció establits.

D’altra banda, no es requerirà a este col·lectiu el requisit de període mínim de cotització de dotze mesos continuats i immediatament anteriors a la situació legal de cessament d’activitat per a poder accedir a esta prestació.

A més, aquells treballadors per compte propi que estigueren gaudint d’alguna bonificació o reducció en les quotes a la Seguretat Social i sol·licitaren la baixa en el règim corresponent, en sol·licitar novament l’alta, no perdran el dret a l’accés a les bonificacions o reduccions pel temps que haguera quedat pendent de gaudi.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià