20.6 C
Valencia

El Govern crea la Secretaria d’Estat de Sanitat

Esta decisió respon a "la necessitat de reforçar el Ministeri de Sanitat de cara al control de possibles rebrots de la malaltia, així com davant l'aparició de noves malalties de potencial pandèmic".

- Publicitat -AVL

El Govern d’Espanya ha decidit reforçar l’estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació de la Secretaria d’Estat de Sanitat com a òrgan superior del departament. Tal com recull el Reial decret publicat hui en el Butlletí Oficial de l’Estat, esta decisió respon a “la necessitat de reforçar el Ministeri de Sanitat de cara al control de possibles rebrots de la malaltia, així com davant l’aparició de noves malalties de potencial pandèmic”.

Segons es justifica en el text, la situació d’emergència ocasionada per l’epidèmia de COVID-19, així com les actuacions per al control de la malaltia per part del Govern i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, han marcat un punt d’inflexió pel que fa a la gestió de la política en matèria sanitària. Amb la creació d’una Secretaria d’Estat de Sanitat s’ampliarà la seua estructura de direcció de primer nivell, reforçant així l’espai de presa de decisió directiva. Este òrgan superior farà costat al ministre en la comunicació de les polítiques sanitàries i decisions adoptades, dotant d’una major transparència a l’acció de Govern.

També permetrà anivellar la interlocució del Ministeri amb diferents actors, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. La incorporació d’una Secretaria d’Estat en estes activitats, especialment en el seu contacte directe amb els respectius consellers, millora de manera substancial la coordinació i cooperació entre les administracions públiques implicades, reforçant l’actuació del Ministre amb un òrgan amb el nivell adequat per a realitzar esta interlocució.

En l’àmbit internacional, també reforçarà la coordinació i presència del Ministeri de Sanitat en les institucions i grups de la Unió Europea, així com en les organitzacions internacionals en matèria sanitària de les quals forma part Espanya. La crisi provocada per la pandèmia de COVID-19 ha posat de manifest els efectes de la sanitat en la vida dels ciutadans i també la seua importància per a l’activitat econòmica del país. Això fa necessari reforçar la presència de les polítiques sanitàries en els òrgans col·legiats del Govern. Així, el Ministeri de Sanitat comptarà amb dos representants en la Comissió General de Secretaris d’Estat i Sotssecretaris.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El PSPV de Massanassa proposa reparar el muret i la tanca del Passeig del Barranc

El PSPV-PSOE de Massanassa ha registrat una proposta per a reparar el mur i la tanca que delimiten el barranc de Chiva al llarg del carrer Passeig del Barranc.

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.
- Advertisement -

: Valencià