El Govern dona llum verda a un nou transvasament del Tajo al Segura de 19,2 hm3

El transvasament ha sigut autoritzat en trobar-se els embassaments de capçalera en situació hidrològica excepcional.

Publicitat

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha autoritzat un nou transvasament des dels embassaments d’Entrepeñas-Buendía de 19,2 hectòmetres cúbics per al mes d’octubre, tal com va proposar la Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura i segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El transvasament ha sigut autoritzat en trobar-se els embassaments de capçalera en situació hidrològica excepcional, és a dir, en nivell 3 des del passat mes de maig.

PublicitatRovira  

La decisió del volum a transvasar compleix la normativa vigent l’acord d’aplicació de la metodologia proposada pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX) que s’aplica des de maig.

El transvasament busca atendre les necessitats hídriques de les conques receptores i es pren d’acord amb l’informe del CEDEX que assenyala que, a data d’1 d’octubre, el volum embassat en Entrepeñas i Buendía era de 454,6 hm3, que coincideix amb el volum d’embassament efectiu ja que no hi ha volums autoritzats a transvasar pendents d’enviar.

El valor és inferior al de referència de 613 hectòmetres cúbics que correspon al mes d’octubre. En situació de nivell 3, les regles del transvasament assenyalen que el Ministeri podrà autoritzar un transvasament de manera discrecional però motivada.

PublicitatJuega Limpio Orihuela