7.5 C
Valencia

El Govern dona llum verda al transvasament Tajo-Segura

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha donat llum verda a un nou transvasament a través de l'Aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha donat llum verda a un nou transvasament a través de l’Aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre, segons ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En esta ocasió es transvasaran 7,5 hectòmetres cúbics que es destinaran exclusivament a proveïment urbà.

La decisió es va adoptar sobre la base de les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura, que estipulen que en nivell tres el Ministeri per a la Transició Ecològica podrà autoritzar un transvasament de forma discrecional però motivada.

La Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura va proposar un transvasament per al mes de novembre de 14,7 hectòmetres cúbics (hm3) tenint en compte l’informe de situació que havia sigut presentat pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX).

No obstant açò, la pròpia Comissió també va constatar la previsió d’entrada del sistema en nivell quatre previsiblement a primers de gener, per aconseguir-se unes reserves conjuntes en els embassaments d’Entrepeñas i Buendía inferiors als 400 hm3. Aquest nivell quatre implica la impossibilitat de realitzar cap tipus de transvasament, ni tan sols per a proveïment.

- Publicitat -

Així mateix, l’Agència Estatal de Meteorologia ha elaborat un informe específic per a la capçalera del Tajo en el qual preveu una acumulació mitjana de pluges per al pròxim trimestre que se situa en el rang de la normalitat climàtica, però açò aplicat al transvasament significa un règim d’aportacions per davall del d’extraccions.

Per tant, la decisió de limitar el transvasament a 7,5 hm3 per a proveïment urbà es fonamenta en l’aplicació del principi de precaució, possibilitant així que es puga garantir durant més temps l’ús per a consum urbà restringint ja totes les aportacions que no vagen destinades a proveïment.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,561FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià