El Govern rebaixa la seua previsió de creixement del PIB al 2,1% i pujarà les pensions

El Govern rebaixa una dècima les seues previsions de creixement del PIB per a enguany i el que vé, fins a situar-les en el 2,1% i l'1,8%, respectivament.

Publicitat

El Govern ha remès a la Comissió Europea el Pla Pressupostari 2020, amb un nou quadre macroeconòmic en el qual rebaixa una dècima les seues previsions de creixement del PIB per a enguany i el que vé, fins a situar-les en el 2,1% i l’1,8%, respectivament.

Segons ha explicat el Ministeri d’Economia i Empresa, la modificació s’ha fet de quasi íntegrament a la revisió estadística de la Comptabilitat Nacional Anual realitzada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que ha suposat una rebaixa del creixement del PIB en el període 2016-2018.

PublicitatRovira  

Així mateix, el nou quadre macroeconòmic inclòs en el Pla Pressupostari contempla un creixement de l’ocupació del 2,3% enguany i del 2% en 2020, i un dèficit públic del 2% en 2019.

El Pla contempla un escenari inercial, que no inclou mesures d’ingressos addicionals, i arreplega una revaloració de les pensions del 0,9% per al 2020 amb l’objectiu de mantindre el poder adquisitiu dels pensionistes i l’increment del 2% pactat amb els sindicats per a pujar-li el sou dels funcionaris.

PublicitatJuega Limpio Orihuela