25.6 C
Valencia

El Govern valencià ha de comunicar-se en castellà amb el català i el balear

L'Advocacia de l'Estat assenyala que el valencià és sol la llengua oficial de la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

L’Advocacia de l’Estat considera que la Generalitat Valenciana s’ha de comunicar en castellà amb l’administració catalana i amb la balear perquè el valencià és només “oficial en la Comunitat Valenciana”.

L’Advocacia de l’Estat dona suport a la sentència de la Secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana que va anul·lar onze articles del decret 61/2017 que regula l’ús del valencià en l’Administració autonòmica. L’advocat de l’Estat s’oposa als arguments de la Generalitat Valenciana i d’Intersindical, que van presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem i que consideren que la sentència del TSJ òbvia el fet que valencià i català són dues denominacions diferents per a una mateixa llengua, segons l’abundant jurisprudència.

A més, el Tribunal Suprem, haurà de decidir si l’administració valenciana pot comunicar-se amb el govern català i balear en la llengua comuna dels tres territoris.

Respecte a la llengua en la qual han de comunicar-se els territoris de la parla comuna, l’Advocacia de l’Estat assenyala que el valencià és sol la llengua oficial de la Comunitat Valenciana, mentre que els estatuts català i balear recullen que la seua llengua oficial és el català. Per tant, considera que les comunicacions entre estes autonomies han de fer-se en castellà.

L’escrit adverteix que els articles anul·lats que pretenien fomentar l’ús del valencià com a “llengua destacada” suposen una “palesa declaració de preferència en favor de l’ús del valencià”. L’article 4 del decret anul·lat pel TSJ contradiu, segons l’Advocacia de l’Estat, la doctrina del Tribunal Constitucional (TC) i singularment la “important” sentència del recurs d’inconstitucionalitat de l’Estatut català.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià