19 C
Valencia

El gruix del Palau de la Música es trasllada al Palau de les Arts, la Llotja i el Teatre Principal

El Palau de la Música reformarà les sales Iturbi i Rodrigo, on renovarà el sistema de climatització, el pati de butaques, els panells acústics i les plataformes

- Publicitat -AVL

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que el Palau de la Música de València ha reubicat en distints espais de la ciutat la programació prevista per a enguany, per tal de renovar les instal·lacions del Palau i reformar totes aquelles qeu ho necessiten, 30 anys després de la seua construcció. L’auditori del Palau de les Arts, la Llotja de la Seda, el Teatre Principal, el Palau de Congressos, l’Almodí, El Teatre el Musical (TEM) i l’Espai Rambleta són, fonamentalment, els espais culturals que acolliran la programació per a l’any 2019/2020, ha dit Tello.

El Palau de la Música afronta unes obres “necessàries per a solucionar diferents problemes estructurals i que serviran per fer més eficient energèticament el recinte, construït segons els paràmetres de fa 30 anys, i que necessita actuacions per modernitzar-lo i per millorar la instal·lació a nivell estructural. Estem parlant d’unes obres de gran envergadura, que convertiran el Palau de la Música en un espai referent a l’Estat espanyol”, ha dit Tello.

Per este motiu, des de la regidoria de Cultura i l’organisme autònom del Palau de la Música s’ha reubicat més de 73% de la programació de la temporada 2019-2020 i es mantenen actuacions com la prestigiosa Filharmònica de Viena i Zubin Mehta, la Royal Philharmonic i Zuckerman, les Simfòniques de Bamberg i Frankfurt, i els intèrprets Cecilia Bartoli, Grigori Sokolov, Javier Camarena i Mischa Maisky.

Així mateix, les activitats programades dels cicles “Cambra al Palau”, “Rock, pop…, al Palau”, “Jazz a Poqueta Nit”, “Palau Electrònic”, “Emergents al Palau”, “Menut Palau”, “Literatura i Pop al Palau” i “Les Arts en Paral·lel” també es desenvoluparan amb normalitat, amb el canvi d’ubicació previst.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha manifestat que el Palau de les Arts és el centre on més concerts es desenvoluparan, amb 23 programes, i el Teatre Principal de València i el Palau de Congressos n’albergaran, entre els dos, sis concerts més. En total, els 29 concerts d’abonament dels que consta la temporada 2019/20. Tots estos concerts programats mantenen els músics, formacions, director i repertori ja presentats el passat juliol.

D’altra banda, el Palau de les Arts acollirà també el concert del Dia de la Comunitat Valenciana, dirigit per Ramón Tebar, que se celebrarà el 8 d’octubre. També el concert del Premi Iturbi d’enguany, amb Rubén Gimeno, que tindrà lloc el 27 de setembre.

El TEM, l’Espai Rambleta i La Mutant albergaran els altres cicles de la programació. Hi haurà dos tipus d’abonament, un general i un altre específic de l’Orquestra de València, amb els seus corresponents preus de localitats soltes. La venda d’abonaments i localitats tindrà lloc a finals del present mes de setembre.

Començarà l’abonament el 22 d’octubre a l’Auditori de Les Arts, amb l’Orquestra de València, l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, el Cor de Xiquetes de l’Orfeó Català i María José Montiel, dirigits per Ramón Tebar, interpretant la Simfonia núm. 3 de Mahler.

La formació simfònica valenciana també pujarà al Palau de les Arts el 31 d’octubre, dirigida per Pablo Heras Casado amb el concert de piano núm. 1 de Beethoven, el 14 de novembre amb Karel Mark Chichon i Boris Giltburg, el 21 de novembre amb Ramón Tebar i les simfonies núm. 9 i 10 també de Beethoven, el 28 de novembre amb Tebar i el violoncel·lista Mischa Maisky, el 12 de desembre amb Eiji Oue, el 20 de desembre amb Tebar i el tenor Joseph Calleja, el 6 de febrer amb Tebar i Juan Pérez Floristán, el 28 de febrer amb Alexander Soddy i Maria Dolores Vivó, el 27 de març amb Tebar, Viktoria Mullova i Ofelia Sala, 7 de maig amb Francisco Coll i el 19 de juny amb Tebar i Uri Caine.

Al Teatre Principal, l’Orquestra estarà present el 17 d’abril, dirigida per Jordi Francés i amb Carlos Apellániz dins del Festival Ensems, el 14 de maig amb Enrique Arturo Diemecke i Josu de Solaun, el 22 de maig amb Josep Vicent i Damián Martínez, el 5 de juny també amb Tebar amb la Simfonia núm. 3 de Beethoven i el 12 de juny amb Leonard Slatkin.

Respecte a les formacions i solistes internacionals, l’Auditori del Palau de Les Arts també albergarà els concerts de la Filharmònica de Viena i Janine Jansen, dirigits per Zubin Mehta, el 26 d’abril, la Mahler Chamber Orchestra amb Mitsuko Uchida el 15 de gener, les simfòniques de Franckfurt i de Bamberg el 26 de gener i l’11 de febrer respectivament, la Budapest Festival Orchestra el 25 de març i els pianistes Grigory Sokolov el 20 de febrer i Javier Perianes el 26 de maig. A més, la Sala Principal de Les Arts albergarà el recital de Javier Camarena el 4 de febrer i a Cecilia Bartoli el 5 d’abril.

Al Palau de Congressos actuaran Mischa Maisky l’1 de desembre i els Xiquets Cantors de Viena l’1 de març. Mentre que al Teatre Principal de València anirà la Royal Philharmònic i Pinchas Zuckerman el 20 de maig.

CONCERTS DE L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA, FORA D’ABONAMENT

L’Orquestra de València també interpretarà concerts fora de l’abonament com el del 8 d’octubre amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, a l’Auditori de Les Arts, dirigit per Tebar. A la Llotja de València el 17 de gener amb la pianista Valentina Lisitsta i Josep Caballé-Domènech com a colofó de l’any Sant Vicent Ferrer i el 3 d’abril a la Seu de València amb la Missa en do de Beethoven. Al Teatre El Musical TEM el 6 de març amb Anne Manson i la violinista Esther Vidal en commemoració del Dia de la Dona. A l’Auditori de Castelló anirà el 10 de gener amb Cristóbal Soler i Francisco Catalá, el 14 de febrer amb Tebar i Vadim Repin i el 24 d’abril amb Tebar també i Vicente Llimerá, mentre que l’ADDA d’Alacant serà el 30 d’abril amb Enrique García Asensio i Anabel García.

SOCIETAT FILHARMÒNICA, ALTRES CICLES I PALAU OBERT

Està previst que els concerts de la Societat Filharmònica de València tinguen lloc a la Fundació Bancaixa. El Cicle “Cambra al Palau” tindrà lloc a L’Almodí de València i comença el 24 de setembre amb el Quinteto Casulana. El mateix espai també

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’Alcora és acceptada com a membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO

La capital de l'Alcalatén es converteix en la segona ciutat espanyola a formar part d'esta important xarxa mundial.

L’espectacle ‘Voronia’ inicia la nova temporada de l’IVC al Teatre Principal de Castelló

La producció de la companyia La Veronal es representa este dissabte, 26 de setembre.

Desapareguda una dona a Requena quan anava a un funeral

Busquen a Rocío Gea Pérez, veïna de Requena, que va desaparéixer sense deixar rastre.

València adquireix 24.000 mascaretes per als col·lectius vulnerables de malalts

Les associacions i federacions de pacients seran les encarregades del repartiment de màscares entre els col·lectius de pacients en situació de precarietat.

La Policia Local evita diverses ocupacions d’habitatges a Alzira

Un home i una dona són detinguts a l'operatiu.
- Advertisement -

: Valencià