viernes, 19 abril 2024

El HLA Alacant venç a ZTE Real Canoe

L'equip de Pedro Rivero venç a Madrid a un rival directe i s'acosta a l'objectiu de la permanència.

El HLA Alacant va iniciar la segona volta de la competició a Madrid davant un dels rivals directes per la permanència.

Pedro Rivero va posar d’inici sobre el parquet del Peix Volador a Llompart, Ortega, Busquets, Galà i Bamba Fall. Pedro Llompart va inaugurar el marcador amb un triple que va posar el 2-3 en els primers compassos de joc. L’inici de partit va ser tal com es podia imaginar abans del xoc. Màxima igualtat entre dos conjunts que li van donar molta importància a la trobada. Els locals van trobar en Lunqvist la seua millor basa anotadora, mentre que el HLA Alacant repartia l’anotació. El primer quart va ser igualat i després d’un intercanvi de canastres constant, en el qual les màximes diferències a penes van ser de 4 punts, es va arribar al final del primer acte amb el marcador de 17 a 16 favorable als locals.

El segon acte va canviar per complet el guió del xoc. El HLA Alacant va arrancar millor els segons deu minuts de joc i a poc a poc va anar fent lloc en el marcador. A un joc d’equip coral, en el qual tots anotaven, se li va sumar un encertat Devin Schmidt per a contribuir a la renda favorable. Després d’un parcial de 4-11 (21-27) va arribar un 3+1 de Devin Schmidt que va signar el 21-31 en el marcador. El HLA Alacant va trepitjar l’accelerador en este segon quart i la diferència va anar creixent. Mancant dos minuts per a arribar al descans el marcador reflectia un +15 per al quadre de Pedro Rivero que va marxar al descans amb el 31-52.

Després del pas per vestuaris, Real Canoe va estrényer i esgotar les seues opcions de victòria. Els de Miguel Ángel Aranzábal, penúltims classificats, eren conscient de la importància del xoc cara a la baralla per la permanència. El quadre madrileny ho tenia tot en contra però no va deixar de creure i va rebaixar la diferència a final del tercer quart fins als 14 punts (54-68). No obstant això, el HLA Alacant es va mostrar seriós i no li va tremolar el pols en els moments decisius. Els de Miguel Ángel Aránzabal no van baixar els braços i van obligar el quadre alacantí a mostrar molta serietat perquè la victòria no s’escapara. ZTE Real Canoe va rebaixar la diferència fins als nou de diferència, però d’ací no va passar. Mancant 5 minuts per al final, Pedro Rivero va parar el partit amb un temps mort i després de l’eixida d’este el parcial va ser de 0-5 per a retornar el +14.

En els compassos finals del partit, els madrilenys amenaçaren amb la remuntada però el HLA Alacant va saber patir per a tancar el partit i sumar la victòria per 74 a 84. Amb este ja són 10 triomfs els que suma el HLA Alacant, que venç a un rival directe i s’acosta a l’objectiu de la permanència.

La setmana següent el HLA Alacant rebrà a Melilla Bàsquet en el Pedro Ferrándiz el divendres 24 de gener a les 20.15 hores.