El jutge cita com a testimonis a representants de quatre grups en Divalterra

El titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha citat a declarar este divendres com a testimonis als representants de Compromís, PSPV-PSOE, PP i Ciutadadanos en l'empresa pública de la Diputació de València Divalterra (l'antiga Imelsa).

56
La Ciutat de la Justícia de València. EFE/Arxiu

Segons han indicat a EFE fonts de la Diputació de València, s’ha citat a l’actual presidenta en funcions de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó (Compromís), al portaveu socialista, Pablo Seguí, al representant del PP, Rafael Soler, i al de Ciutadans, Jorge Ochando. Les mateixes fonts han indicat que les citacions per a comparéixer este divendres a les 10 del matí en la Ciutat de la Justícia s’han lliurat primer a Amigó, qui des de la dimissió ahir del president, Jorge Rodríguez, ha assumit les seues funcions per ser la vicepresidenta primera, i després als altres grups. L’operació Alquería, de la qual este dimarts es compleix una setmana, investiga els contractes d’alta adreça en Divalterra, en el marc d’una causa secreta oberta pels presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

Un total de sis persones van ser detingudes en esta operació: el llavors president de la Diputació, Jorge Rodríguez; el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; els cogerents de Divalterra, Agustina Brines (de Compromís) i Xavier Simón (del PSPV); el secretari-lletrat assessor d’esta empresa pública, Jorge Entenimentada; i Manuel Rodríguez, assessor de Rodríguez. Els sis van quedar en llibertat amb càrrecs el dijous després de passar a disposició judicial, encara que es van acollir al seu dret a no declarar com que no coneixien el fons de la causa declarada secreta.