El jutge imputa a Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes pel cas Púnica

L'UCO identifica pagaments d'Indra per mig milió d'euros per a campanyes electorals d'Aguirre

Publicitat

El jutge del cas Púnica, Manuel García-Castellón, ha imputat aquest dilluns a les expresidentes de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes per presumptes delictes electorals, falsedat de comptes, prevaricació i tràfic d’influències dins de la peça pel possible finançament il·legal del PP de Madrid, sobre el desviament de fons públics per al pagament de les despeses del PP de Madrid en les campanyes electorals autonòmiques de 2007 i 2011 i en les generals de 2008.
Esperanza Aguirre, la que fora presidenta de la Comunitat de Madrid entre 2003 i 2012 i màxima responsable del PP de Madrid entre 2004 i 2016, haurà de comparéixer el pròxim 18 d’octubre en el Jutjat Central d’Instrucció número 6 que dirigeix la causa. Per part seua, Cifuentes, presidenta madrilenya entre 2015 i 2018 i presidenta del PP de Madrid entre 2017 i 2018, va ser citada a declarar el pròxim 1 d’octubre.

El jutge ha citat a 43 persones entre testimonis i imputats relacionats amb el finançament irregular del PP de la Comunitat de Madrid entre el 9 de setembre i el 19 d’octubre, acceptant així les peticions que li havia fet la Fiscalia Anticorrupció.
En un acte dictat també aquest dilluns pel jutge, García Castellón adverteix que Aguirre i “els seus consellers de confiança” haurien “forjat” un pla per a transvasar els diners de les conselleries al partit. Els fets relatats pel magistrat assenyalen l’any 2004 com la data en la qual es va celebrar una reunió, “presidida per Esperanza Aguirre”, en la qual es va exposar als consellers de la Comunitat de Madrid el citat pla per a “llevar al llarg dels anys posteriors un important cabal de fons de les arques públiques”.
Precisament, el magistrat vincula a Aguirre amb aquest presumpte “desviament continuat de fons públics” utilitzant els contractes de les conselleries de Transports i de Presidència a través de les partides de publicitat licitades des de les conselleries, per mitjà de les subvencions públiques concedides a la fundació Fundescam, i de les contractacions de l’Agència d’Informàtica i Comunicacions de la Comunitat de Madrid (ICM) i el Canal d’Isabel II.
Segons el jutge, Aguirre va autoritzar, presumptament, al gerent del PP madrileny “a desenvolupar una continuada dinàmica de falsedat electoral en la presentació de les comptabilitats davant la Cambra de Comptes de Madrid per les campanyes autonòmiques 2007 i 2011 i davant el Tribunal de Comptes per la campanya a les eleccions generals del 2008”.
La decisió de García Castellón es produeix un mes després que la Fiscalia Anticorrupció sol·licitara la imputació de totes dues expresidentes madrilenyes, així com de González, els exconsellers madrilenys i l’expresident d’Indra. Precisament, Monzón i l’empresa Indra, imputada com a persona jurídica, hauran de declarar el pròxim 4 d’octubre.

PublicitatRovira  
PublicitatJuega Limpio Orihuela