martes, 16 abril 2024

El Levante U.D. acaba amb la condició d’invicte del Barça

El Llevant va donar la gran sorpresa de la Lliga en derrotar al Barcelona per 5-4 en un gran i històric partit

El Llevant va donar la gran sorpresa de la Lliga en derrotar al Barcelona per 5-4 en un gran i històric partit en el qual va arribar a dominar per 5-1, davant un rival que només va reaccionar quan es va veure amb l’aigua al coll però amb més cor que joc i sense poder culminar la remuntada.

Després de sorprendre en la primera part al Barcelona amb un 2-1, una eixordadora eixida del Llevant en el segon temps va posar el marcador en un 5-1 tan històric com sorprenent davant un irrecognoscible Barcelona, que va reaccionar amb onze minuts fulgurants en els quals va aconseguir tres gols.

Malgrat no haver-hi res en joc en el partit més que la condició d’invicte del Barcelona i prosseguir amb la brillant ratxa dels locals amb Paco López en la banqueta, els dos equips van iniciar amb molta intensitat el joc.

Després d’una sèrie d’arribades a ambdos àrees, va ser el Llevant el que va inaugurar el marcador per mediació d’Emmanuel Boateng després d’una magnífica jugada de Morales, que se’n va anar de tots els jugadors que li van eixir al pas i des de la línia de fons va centrar perquè l’atacant rematés en el primer pal.

El Llevant va poder ampliar el seu avantatge tan sols dos minuts després, quan Bardhi va estavellar un tret en el travesser després d’una jugada de Roger i Boateng davant una insegura defensa barcelonista, en la qual sofrien tant Vermaerlen com Yerry Mina.
El gol va donar molta seguretat al Llevant, que va seguir amb la mateixa intensitat davant un Barcelona descol·locat que no podia sacsejar-se l’ímpetu i la velocitat de l’equip valencià.

La intensitat local i el fet que el Barcelona quedés durant uns instants amb deu per lesió de Vermaelen va portar al Llevant a aconseguir el segon tant, també obra de Boateng, que, després de rebre una passada en la frontal de l’àrea, va driblar a Ter Stegen i a Semedo per posar el 2-0 en el marcador.
El Llevant controlava el partit davant un Barcelona que va haver de recórrer a Piqui poc després de complir-se la mitja hora de joc per la lesió de Vermaelen i que a la recta final va ser guanyant metres.

Així, Coutinho va escurçar distàncies en el minut 39 amb un bon tret del brasiler que va tocar en Roger i que va descol·locar a Oier.
Però la eixida del Llevant després del descans va ser fulgurant i al cap de pocs segons de reiniciar-se el joc va arribar el tercer tant local i tres minuts després, el quart. Els de Paco López estaven deslligats davant un Barcelona desbordat i irrecognoscible que estava tirant per la broda la possibilitat de tancar la lliga invicte.

Bardhi va fer el tercer amb un tret amb rosca des de fora de l’àrea davant el qual res va poder fer Ter Stegen, mentre que una nova eixida fulgurant dels locals va acabar en el tercer tant de Boateng i quart del seu equip.
El Barça estava KO i es va convertir en una joguina en mans de l’infalible Llevant de Paco López, que va fer el cinqué en una nova contra que va culminar Bardhi, pràcticament solament davant Ter Stegen.

A la festa del gol de l’estadi Ciutat de València en la qual es va convertir el partit va tornar a participar Coutinho, en aprofitar en el minut 59 un rebutge després d’un primer tret de Dembele i en el 64 amb un tret des de la frontal que va portar el 5-3 al marcador.
Els gols van ficar al Barcelona en un partit del qual semblava totalment fora amb el 5-1. L’equip d’Ernesto Valverde va guanyar metres, va ficar al Llevant en el seu camp i a vint minuts del final va arribar el quart del Barça, obra de Luis Suárez de penal.

El Barcelona va passar en poc més de deu minuts d’estar liquidat a ficar-se en el partit amb tres gols i amb temps al davant per defensar la condició d’invicte a una jornada per al final el campionat.
Després d’estos deu minuts trepidants del Barcelona el partit entrà en una fase més tranquil·la, desconeguda fins a este moment, encara que tots dos equips no van abaixar els braços i van buscar més gols.

En els deu últims minuts, el partit va recobrar la seua màxima intensitat, però el marcador ja no es va moure.EFE