viernes, 29 marzo 2024

El Levante UD es queda a un pas de sorprendre el Barça

El Levante UD es queda a un pas de sorprendre el Barça en un gran segon temps al Camp Nou.

El Levante UD es va quedar a un sospir (2-1) d’agafar en un renuncie a l’actual campió de LaLiga Santander, l’FC Barcelona, en una trobada en el qual es va mostrar molt superior quant a ocasions, sobretot en la segona meitat, i que només es va decantar del costat dels culers per dos minuts d’autèntic llampec del novell Ansu Fati, associat com no amb Messi, que li van costar dos punts als de Paco López a la mitja hora de joc.

Després del descans, les hostes granotas es van bolcar sobre la porteria defensada i bastant bé per part de Ter Stegen. Ja en la prolongació entre Rochina i Vezo marcarien però a penes quedava arena per caure en el rellotge i els tres punts es van quedar a la ciutat comtal.

El quadre granota va arrancar amb molta determinació el primer temps, sabent que el Barcelona es faria sí o sí creditor màxim de la possessió de la pilota però que disposaria de les seues ocasions en una de les seues màximes especialitats, l’eixida ràpida a la contra. Les cavalcades de Morals començaven a despertar els primers rumors en la graderia del Camp Nou encara que, correguts 10 minuts, van anar Roger i Campanya els que no es van entendre però van disposar de la primera ocasió després d’un bon centre de Miramón.

En el Barça començaven a despuntar les diableries a dalt de Messi i Ansu Fati i, quasi aconseguida la mitja hora, Aitor Fernández va haver de protagonitzar una gran intervenció per a evitar el punt de l’argentí. No obstant això, dos minuts de vertigen dels atacants culers van valdre el 1-0 i el 2-0, tots dos signats pel joveníssim atacant barcelonista. Poc després, Semede enviava l’esfèric al travesser en els quals sens dubte van ser els moments de major setge dels de Quique Setién ja no sols en el primer temps, sinó en el que restava de partit perquè, després de la represa, el partit prendria un caire bastant diferent.

I és que, lluny de quedar-se-li el xoc a punt de caramel als catalans, amb l’oportunitat d’aconseguir una victòria molt més escandalosa perquè els de Paco López marxaven a dalt a la desesperada, el Levante UD va saber tindre el tremp per a anar en cerca de la retallada de diferències però sense quedar-se al descobert. Els granotas van disposar després del pas pels vestuaris de múltiples ocasions per a batre a Ter Stegen, algunes d’elles claríssimes que, per la falta de punteria o per l’encert del porter alemany, no van quallar… fins a l’últim sospir.

Ja en el 57’ Morals i Rochina disposarien d’una doble ocasió, primer amb un tir del ‘Comandant’ i en el rebutge més franca seria la posició per al saguntí, però va disparar als núvols. Després seria Melero el que s’estavellaria amb l’arquer blaugrana i Hernani, acabat d’ingressar en la gespa, la tindria per dues vegades però ni per estes. Els llevantinistes s’anaven calfant i Bardhi s’unia a la festa mentre que Airtor també havia d’emprar-se a fons en un mà a mà contra Messi. També Roger fallaria enfront del porter local i ja en el temps de descompte Vezo desviaria el just una rematada de Rochina perquè, per fi, la pilota s’allotjara en la xarxa. Però ja a penes quedava temps per a ni tan sols somiar i l’àrbitre, amb les manetes del rellotge arribant a la seua destinació, assenyalaria el final d’una contesa molt animada en la qual el Levante UD, sens dubte, va poder emportar-se un millor botí de Can Barça.

Fitxa Tècnica:

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio, De Jong (Arthur, 80’), Rakitic; Messi, Ansu Fati (Riqui Puig, 87’) y Griezmann (Sergi Roberto, 71’).

Levante UD: Aitor Fernández; Miramón, Postigo, Vezo, Toño; Vukcevic (Bardhi, 78’), Campanya, Melero (Hernani, 58’), Rochina; Morals (Borja Mayoral, 58’) i Roger.

Àrbitre: Corder Vega (Col·legi Càntabre). Va amonestar, per part del FC Barcelona, a Piqué (65’) i Jordi Alba (65’).

Gols: 1-0, min. 30: Ansu Fati. 2-0, min. 32: Ansu Fati.

Incidències: Camp Nou. Jornada 22 de la Primera Iberdrola.