martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El líder de Ciudadanos demana al PSOE que recapacite sobre la presó permanent i espere al fet que resolga el TC

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha demanat al PSOE que “reflexione” i “recapacite” i que abans de derogar la presó permanent revisable espere al fet que el Tribunal Constitucional resolga sobre el recurs que els mateixos socialistes van plantejar.

Rivera s’ha referit, durant la seua visita a les Falles de València, al tibant debat d’aquest dijous al Congrés, on ha criticat l’actitud del portaveu socialista per acusar a les víctimes d’actuar per venjança, i per no recolzar les esmenes de Ciudadanos i el PP per frenar la derogació de la presó permanent revisable.

“Fins que no convencem al PSOE no podrem canviar això”, ha afirmat Rivera, qui ha dit que li consta que hi ha “militants, votants i fins i tot dirigents” socialistes que preferirien haver-se abstingut i que hagueren prosperat les esmenes de Ciutadans i el PP.

Ha lamentat que finalment la direcció del PSOE decidís “el contrari” i ha demanat a aquest partit “que recapacite” i espere al fet que resolga el Constitucional.

“Si el Tribunal resol que és constitucional seguirà vigent i si no, caldrà adaptar-ho, però em sembla que derogar en calent i mantenir una posició que ni tan sols uneix als votants del PSOE no va ser el més assenyat”, ha manifestat.

El líder de Ciudadanos ha considerat que l’actitud del PSOE al debat “no va ser justa” perquè, al seu judici, “les víctimes han demostrat sentit de justícia i no venjança”.

“És molt fàcil parlar quan a un no li passen coses d’aquestes. El difícil és que et passe una cosa d’aquestes i tenir el cap fred per demanar justícia i no venjança”, ha assenyalat, i ha considerat que el debat sobre la presó permanent és “legítim però havia d’haver estat molt més seré”.

En la seua opinió, “l’únic portaveu que va respectar als quals estan a favor de derogar, als quals no i a les víctimes” va ser el portaveu de Ciudadanos, Juan Carlos Girauta, mentre que el PP i el PSOE es van dedicar a tirar-se “els plats al capdavant en un debat poc respectuós”.

“Vaig sentir bastant vergonya en escoltar al portaveu del PSOE dir que les víctimes sentien rancor i enfrontament”, ha reconegut, i ha assenyalat que els pares dels menors assassinats “l’única cosa que demanen és que es faça justícia” i que “el tercer grau o la reincidència, que és el problema que té el sistema espanyol, es corregisca”.

Per Rivera, “toca fer un debat seré del nostre sistema penal i cal reconéixer que hi ha forats en el Codi Penal, com la reincidència, que cal corregir”, i encara que ha reconegut que són casos excepcionals, és necessari “atallar-los i els legisladors estem obligats a debatre amb serenitat”, ha dit.EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado