viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El llegat documental de Batiste Carceller s’incorpora al fons de l’Arxiu Municipal de Vila-real

L’alcalde, José Benlloch, ha rebut recentment un dels nebots de Carceller, Pasqual Esteller, per a traslladar-li de nou tot el reconeixement de la ciutat a la figura del primer alcalde democràtic de Vila-real i l’agraïment de la corporació a tota la família per la donació d’un llegat “que suposa una incorporació molt valuosa als fons municipals, tant pel seu valor documental com per l’estima i la importància que Batiste Carceller ha tingut per a la construcció del Vila-real d’avui”.

El fons de Batiste Carceller inclou prop de 200 peces, entre col·leccions d’articles, discursos i textos de l’alcalde i fotografies, diplomes o textos sobre Vila-real i municipis dels voltants que Carceller va recopilar al llarg de la seua trajectòria. “Un llegat que és testimoni del gran coneixement i estima pel nostre poble d’una persona que ha sigut, sens dubte, clau en l’evolució de la nostra ciutat, tant des de la seua faceta de primer edil com per la seua gran i constant implicació amb col·lectius socials i culturals de Vila-real”, recorda Benlloch. “El mateix Carceller va manifestar la seua voluntat de donar a la ciutat tot aquest fons, en una nova mostra de la seua dedicació als vila-realencs. Per aquest motiu, vull mostrar l’agraïment més sincer de la corporació municipal i de la ciutat als familiars de Carceller per haver fet possible aquesta donació”, agrega l’alcalde.

Batiste Carceller va ser triat alcalde en el primer mandat constitucional de la democràcia, en 1979, i va exercir el càrrec fins a l’any 1983. En la seua trajectòria personal i política destaquen en particular la seua implicació amb els col·lectius socials i culturals de Vila-real. En aquest àmbit va ser fundador de la revista parlada Camino, de la congregació de Lluïsos, membre dels consells municipals del Termet i de Cultura, membre del Consell de Cultura de la Diputació de Castelló, guanyador de diversos premis literaris i periodístics i prolífic autor de llibres i articles. L’any 2004 va ser condecorat també amb la Medalla d’Or de la Ciutat, juntament amb els altres alcaldes de la democràcia.

Últimas noticias

Contenido relacionado