El magistrat José Manuel Marco Cos seguirà al capdavant de l’Audiència Provincial de Castelló

El Consell General del Poder Judicial, en la seua sessió plenària de hui, ha renovat en el càrrec de president de l’Audiència Provincial de Castelló al magistrat José Manuel Marco Cos, qui optava a la reelecció per al càrrec per al qual va ser nomenat per primera vegada el maig de 2014.

Marc Cos, únic candidat, ha obtingut el suport unànime dels 21 membres del Ple.

El president de l’Audiència Provincial de Castelló va ingressar en la carrera judicial en 1986, sent la seua primera destinació judicial el jutjat de primera instància i instrucció de Vinaròs, a la província de Castelló.

Després d’ascendir a la categoria de magistrat l’any 1989, José Manuel Marco es va traslladar al jutjat social 5 de Bilbao, passant a ocupar plaça posteriorment en la secció primera de l’Audiència Provincial de Castelló.

Va ser nomenat president de la secció tercera d’aquesta Audiència el setembre de 1998. Des de maig de 2014 presideix l’Audiència Provincial de Castelló.

Abans d’ingressar en la carrera judicial pel torn d’oposició lliure, Marco Cos va exercir com a advocat pertanyent al Col·legi d’Advocats de Barcelona i va anar des de maig de 1982 a març de 1986 Tècnic Lletrat de la Generalitat de Catalunya, ocupant la prefectura de Secció de Règim Sancionador de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge.

Ha sigut professor associat a temps parcial de la Universitat Jaume I de Castelló, en l’àrea de Dret Mercantil del departament de Dret Privat.

Ha participat en nombroses activitats de formació i és coautor d’una desena de llibres relacionats amb el Dret Civil i el Dret Penal.

ValenciàEspañol