El mamògraf, el botó del pànic i augment d’ajudes socials al pressupost d’Onda

Albalat: "Hem posat als onders en el centre de la nostra gestió per a cuidar-los i defensar la nostra cultura i identitat”.

Publicitat

L’Ajuntament d’Onda ha detallat les inversions que conformen el primer eix estratègic d’estos pressupostos, les actuacions destinades a cuidar dels veïns i promoure la cultura i identitat dels veïns d’Onda. La regidora de Seguretat Ciutadana i Igualtat, Elena Albalat, la regidora de Cultura i Festes, Maria Prades, i el regidor de Benestar Social i Majors, Óscar Valero, han sigut els encarregats de presentar els pressupostos més socials.

“Hem posat als onders en el centre de la nostra gestió, escoltant les seues demandes dia a dia i treballant per millorar la seua qualitat de vida. I este full de ruta per a 2020 així ho reflecteix”, ha apuntat Albalat.

PublicitatRovira  

Així, seguint amb la campanya de #OndaSegura, es posarà en marxa la segona fase del botó del pànic, amb el dispositiu físic que complementarà l’app Onda SOS, una tecnologia pròpia als serveis dels onders, que ja està en funcionament. D’altra banda, s’ha reservat una partida dotada amb 100.000 euros per a la contractació del servei de mamògraf en cas que la Generalitat continue denegant este servei a les més de 4.600 dones d’Onda.

En matèria d’igualtat, continuaran les campanyes de #DonaSegura que tan bon resultat han tingut enguany amb les accions de conscienciació, comunicació i educatives que s’han dut a terme des que l’actual equip de govern les posara en marxa. A més, l’any vinent es continuarà treballant en la campanya Sacrifici 0 per a fomentar l’adopció de mascotes que no tenen llar i evitar que siguen sacrificades.

Augment de les ajudes socials
L’àrea de Benestar Social i persones majors comptarà amb 3,4 milions en total. És protagonista en este full de ruta per a 2020, ja que, atenent les demandes i peticions dels col·lectius del municipi, les ajudes a les associacions socials s’incrementaran un 5% respecte a 2019, sumant una inversió de 359.000 euros. “Volem oferir els millors recursos a les nostres associacions i entitats socials per a proporcionar als onders els serveis que mereixen i ningú es quede arrere”, assenyala Valero.

Seguint esta línia, les ajudes directes per als onders més necessitats sumen un total de 653.000 euros, augmentant la partida per a les persones majors que necessiten ajuda a casa i incorporant les ajudes perquè els majors puguen adaptar els seus habitatges per a fer-les més accessibles. A més, s’invertirà prop d’un milió d’euros en el foment d’activitats socials i en el manteniment del CIM i el Centre de Dia. “Li devem tot als nostres majors i tenen el nostre ferm compromís de cuidar-los”, apunta l’edil.

Una altra de les accions que es duran a terme és l’augment de la partida de la targeta sanitària fins als 55.000 euros per a les persones majors per a finançar els medicaments que necessiten. A més, s’emplaçarà un servei d’ambulàncies en les activitats festives, culturals, esportives i socials que s’organitzen a Onda.

Esta línia inclou també les ajudes socials de pobresa energètica, les ajudes socials a famílies, ajudes socials d’emergència i el conveni de col·laboració amb el col·legi d’advocats.

Reforma integral del Teatre Mònaco
Des de l’àrea de Cultura i Festes es planteja un pressupost que defensa i valora el teixit cultural de la ciutat i les seues tradicions, ja que s’incrementaran en un 15% les ajudes destinades a entitats culturals que arribaran fins als 275.000 euros. Així mateix, es mantindrà la partida per a col·laborar amb tots els barris i festejos populars, dotada amb 400.000 euros. “Este equip ja ha començat a treballar per a oferir als onders les millors festes per a l’any que ve”, afirma Prades.

La programació cultural tornarà a ser protagonista durant l’any que ve amb obres i activitats de primer nivell a les quals es destinarà una inversió de 145.000 euros.

El teatre Mònaco, un dels epicentres de les activitats culturals d’Onda, es reformarà en la seua integritat. “Volem convertir-ho en un teatre a l’altura de la cultura ondera”, apunta l’edil. Després de Nadal s’iniciaran les primeres obres per a la millora de seguretat i il·luminació i les actuacions es continuaran succeint durant tota la legislatura.

Seguint esta aposta per la cultura, s’ha signat un conveni amb l’escola de teatre de 41.000 euros amb la finalitat d’ampliar les seues activitats a tots els públics i valorar el talent artístic dels onders.

A més, des de l’àrea es plantegen iniciatives que no apareixen en els pressupostos, perquè el seu cost és zero. Per exemple, es mantindrà la campanya Onda Barri a Barri que ja s’ha posat en marxa perquè l’alcaldessa i els regidors puguen xarrar amb els veïns i conéixer de primera mà les necessitats de cada barri, buscar solucions i actuar. “Ens devem a cadascun dels nostres veïns i continuarem treballant per ells”, manifesta Prades.

PublicitatJuega Limpio Orihuela