El Ministeri de Foment eliminarà el peatge de l’AP-7 quan acabe la seua concessió

Aquesta decisió afecta directament a tres autopistes (AP-1 entre Burgos i Armiñón, AP-7 entre Alacant i Tarragona i AP-4 entre Sevilla i Cadis)

El Ministeri de Foment va a eliminar els peatges de les autopistes les concessions de les quals vencen ara, inclosa l’AP-7 entre Alacant i Tarragona, i va a auditar el pla per treure a concurs les nou autopistes de peatge fetes fallides i rescatades per l’Estat que ha heretat de l’anterior Executiu.

“Hem decidit que s’allibere de peatge”, ha anunciat el titular d’aquesta cartera, José Luis Ábalos, en una entrevista en el diari “El País”, segons el qual aquesta decisió afecta directament a tres autopistes (AP-1 entre Burgos i Armiñón, AP-7 entre Alacant i Tarragona i AP-4 entre Sevilla i Cadis) les concessions de la qual vencen en 2018 i 2019 i compten amb 468 quilòmetres en total.

A més, segons el rotatiu, crea un precedent per a les autopistes que vencen en 2021 (AP-2 entre Saragossa i el Mediterrani i els trams de l’AP-7 Tarragona-La Jonquera i Montmeló-El Papiol, amb 479 quilòmetres en el seu conjunt).

Sobre les autopistes fetes fallida, ha destacat que la informació que li han traslladat “no és molt coincident en termes dels ingressos que podria reportar aquesta relicitació, ni tampoc en els costos que ha d’assumir l’Estat tant per RPA (responsabilitat patrimonial de l’Estat) com per les expropiacions o per algun altre cost pendent d’assumir”.

D’acord amb el ministre, les xifres que li han traslladat diversos responsables d’aquest departament és que els ingressos previstos per la licitació són 700 milions i la RPA entre 2.000 i 2.600, enfront dels 1.000 milions que esperava obtenir l’Executiu anterior i els 1.800 que preveia abonar.

“Hem de saber exactament de quant estem parlant i de l’afectació al mateix dèficit de l’Estat”, ha recalcat Ábalos, que ha destacat a més que li han advertit que “les concessionàries que tenien aquestes autopistes van a provocar conflictes judicials”. EFE

Publicitat