El Ministeri d’Hisenda exigeix al Consell que aclarisca la despesa farmacèutica per a garantir el FLA

Es tracta d'"uns serrells comptables" en els quals les dos administracions han de posar-se d'acord sobre la manera en la qual es comptabilitzen les factures sanitàries, per al que la Generalitat espera que el document estiga tancat en "uns dies o unes hores"

Europa Press
PublicitatAVL

El Ministeri d’Hisenda ha exigit a la Generalitat Valenciana que aclarisca la despesa farmacèutica per a garantir l’arribada del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), mitjançant una carta en la qual ha exposat que “no està d’acord” amb les dades, segons ha informat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler.

Es tracta d'”uns serrells comptables” en els quals les dos administracions han de posar-se d’acord sobre la manera en la qual es comptabilitzen les factures sanitàries, per al que la Generalitat espera que el document estiga tancat en “uns dies o unes hores”.

PublicitatRovira  

En qualsevol cas, Soler ha matisat que no és més que “un problema tècnic”, a preguntes dels periodistes després d’un esmorzar informatiu. Ha reconegut la necessitat d’homologar i contrastar els criteris de comptabilitat en centres de despesa tan dispersos com els hospitals, doncs la Comunitat Valenciana gasta set milions en sanitat, “una bona part en farmàcia”.

“És una qüestió de comprensió mútua: el Ministeri té un criteri i nosaltres un altre, però són diferències de caràcter absolutament tècnic”, ha exposat, i ha confiat a “arribar a un acord per la importància del FLA”.

El titular d’Hisenda ha destacat que aquest requeriment “mai abans s’havia fet” per part del departament que dirigeix Mª Jesús Montero, una cosa que ha valorat positivament però que “exigeix accelerar uns processos que no s’havien implantat des de 1987”.

Respecte a l’arribada del FLA, ha recordat que normalment arriba a l’estiu i ha exigit que no s’endarrerisca fins a setembre davant el “problema de caixa claríssim” a la Comunitat. Enguany, l’extraordinari serà menor i correspondrà a l’1,3% del PIB autonòmic per la desviació del dèficit.