13.6 C
Valencia

El MUCC, el Menador i el Planetari, primers espais a obrir durant la desescalada cultural a Castelló

Ruiz avança que "estem estudiant els aforaments per a que els espais expositius estiguen operatius al mes juny".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Castelló es preparara per a la desescalada cultural i per a complir amb les diferents fases d’eixida de l’estat d’alarma i de relaxació de les mesures de distanciament social. D’aquesta manera, les seus del MUCC, el Menador, el Planetari de Castelló, junt amb el Teatre Principal, serien els primers a obrir les portes a la ciutadania.

Així ho ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha manifestat que “després d’estudiar les mesures detallades pel president del Govern el passat dimarts, en el mes de juny podríem obrir els espais expositius de la ciutat amb totes les mesures de seguretat corresponents”. Per a portar a terme aquesta desescalada en l’àmbit local, “estem estudiant en aquest cas quins són els aforaments i a quina quantitat de persones els estaria permesa l’entrada a cadascun dels espais”, ha afirmat l’edil.

- Publicitat -

Cultura estudia ara com garantir la distància mínima de seguretat de dos metres entre les persones que facen ús de les instal·lacions esmenades. Està previst que hi haja exposicions tant al Planetari com al Menador, quan aquests edificis tornen a estar  oberts al públic.

Ruiz espera “poder tornar a una normalitat cultural a Castelló”. “Desitgem arribar a l’última fase del desconfinament i recuperar l’activitat i la programació cultural el més prompte possible”, ha incidit.

- Publicitat -

Per a fer-ho, el seu departament treballa en un pla de xoc  per a combatre els efectes de l’aturada provocada per la crisi sanitària. Les mesures estan especialment orientades a reactivar els negocis de la ciutat vinculats a les activitats artístiques i a garantir la supervivència del sector cultural.

La prioritat serà la reprogramació de tota l’activitat cultural suspesa. Ruiz  també ha anunciat accions adreçades als negocis locals com són l’adquisició de fons bibliogràfic a les llibreries, el qual serà incorporat a les biblioteques municipals i prioritzarà les obres d’autors i autores locals i valencians. Així mateix, Cultura considera cabdal l’adquisició d’obra contemporània a les galeries d’art de la ciutat per tal d’evitar el seu tancament.

- Publicitat -

El MUCC, el Menador y el Planetari, primeros espacios en abrir durante la desescalada cultural en Castelló

Ruiz avanza que “estamos estudiando los aforos para que los espacios expositivos estén operativos en el mes junio”

Castelló se preparara para la desescalada cultural y para cumplir con las diferentes fases de salida del estado de alarma y de relajación de las medidas de distanciamiento social. De este modo, las sedes del MUCC, el Menador, el Planetari de Castelló, junto con el Teatro Principal, serían los primeros en abrir las puertas a la ciudadanía.

Así lo ha explicado la concejala de Cultura del Ayuntamiento de Castelló, Verònica Ruiz, quien ha manifestado que “después de estudiar las medidas detalladas por el presidente del Gobierno el pasado martes, en el mes de junio podríamos abrir los espacios expositivos de la ciudad con todas las medidas de seguridad correspondientes”. Para llevar a cabo esta desescalada en el ámbito local, “estamos estudiando en este caso cuáles son los aforos y a qué cantidad de personas les estaría permitida la entrada en cada uno de los espacios”, ha afirmado el edil.

Cultura estudia ahora como garantizar la distancia mínima de seguridad de dos metros entre las personas que hagan uso de las instalaciones nombradas. Está previsto que haya exposiciones tanto en el Planetari como en el Menador, cuando estos edificios vuelvan a estar  abiertos al público.

Ruiz espera «poder volver a una normalidad cultural en Castelló”. “Deseamos llegar a la última fase del desconfinamiento y a poder ecuperar la actividad y la programación cultural lo más pronto posible”, ha incidido.

Para hacerlo, su departamento trabaja en un plan de choque  para combatir los efectos de la parada provocada por la crisis sanitaria. Las medidas están especialmente orientadas a reactivar los negocios de la ciudad vinculados a las actividades artísticas y a garantizar la supervivencia del sector cultural.

La prioridad será la reprogramación de toda la actividad cultural suspendida. Ruiz  también ha anunciado acciones dirigidas a los negocios locales como son la adquisición de fondo bibliográfico a las librerías, que será incorporado en las bibliotecas municipales y priorizará las obras de autores y autoras locales y valencianos. Asimismo, Cultura considera capital la adquisición de obra contemporánea a las galerías de arte de la ciudad para evitar su cierre.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià