El Museu de Puçol signa un acord amb l’ajuntament incrementat l’aportació del 2015

Els responsables de la revista “El Setiet” van presentar el seu número 23 amb una trajectòria de vint-i-cinc anys a l'esquena

361

El president de l’Associació Centro Cultural Tradicional Museu Escolar de Puçol, José Mora i l’alcalde d’Elx, Carlos González, van signar ahir a la Sala del Consell un conveni de col·laboració pel qual rebrà una subvenció de 70.000 euros. Aquesta aportació que realitza el consistori consistirà a sufragar les despeses derivades de l’activitat del centre. A l’acte també van estar els tècnics de la revista “El Setiet”, José Aniorte i Rafael Martínez que van presentar l’últim nombre. González va destacar el valuós que és aquest museu pel qual donen a conéixer les tradicions de la ciutat i com ha anat evolucionant al llarg del segle XX. Un altre aspecte que també va recalcar del centre va ser la seua distinció per la UNESCO, convertint-ho en el tercer patrimoni cultural i per tant, un dels museus més visitats i valorats. L’edil de Ciutadans, Juan Antonio Sempere acompanyat del portaveu David Caballero, van estar en la signatura d’aquest conveni, implicació que va agrair l’alcalde per la seua naturalesa cultural. Caballero, en aquest projecte de vital importància, va valorar el reconeixement de la figura del promotor de la idea del museu, el professor Fernando García Fontanet, ja que, mostra les tradicions del Camp d’Elx i la història del municipi. Els acords signats amb el Museu Puçol passen dels 40.000 euros que se li van concedir en 2015 als 70.000 euros que reben ara amb un creixement del 67% i millorant així, els recursos d’aquest centre. González va explicar l’esforç que realitza l’Ajuntament amb aquest museu concedint una prestació en espècie valorades en 75.000 euros anuals rondant el suport total en uns 150.000 euros. L’equip de Govern està treballant amb l’equip tècnic de Puçol en la configuració de l’estatut per a la futura Fundació que comporte consolidar el projecte d’aquest museu, va assenyalar el primer edil.

Puçol Actualitat Valenciana
Eva Palenzuela

Rafael Martínez va aprofitar per a presentar el número 23 de la revista “El Setiet”, concretant que realment són vint-i-quatre nombres, ja que, el primer és el número zero. Aquesta publicació serveix com a difusió del centre museístic i descriu el compromís del museu com a patrimoni de la ciutat. La revista en els seus vint-i-cinc anys d’existència ha tractat temes com el cànem o costura entre uns altres. José Aniorte va parlar del contingut de l’últim nombre repassant les activitats que el museu realitza, articles com el projecte europeu de recerca en l’àmbit del museu i de la medicina de principi del segle vint. José Mora va reconéixer la figura del professor Fontanet quan l’any 1969, fa uns quaranta-nou anys d’això, va crear el projecte pedagògic escolar que avui dia és un referent nacional per conéixer els costums d’una població.