viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Museu del Joguet d’Almassora bat el seu rècord de visites en 2015 amb més de 800 assitents

 

Almassora.- El Museu del Joguet d’Almassora va registrar 822 visites en 2015, segons les dades facilitades per la familiar Arenós-Agut, propietària de les peces. És la primera vegada que la sala del carrer Mare de Déu del Tremedal supera les 800 assistències anuals. De fet, 2013 era fins avui l’any amb més visites, amb un registre total de 783. A les 822 persones que es van acostar fins al museu d’Almassora en 2015 se sumen les 310 que es van apropar al Palau de Vivel de la Vall d’Uixó per a gaudir de la col·lecció itinerant.

“El balanç de 2015 és el més positiu dels cinc anys en funcionament, la qual cosa ens anima a continuar renovant la sala i incorporant nous atractius que animen a visitar-nos”, segons Margarita Agut, propietària de la col·lecció. Cal recordar que la família Arenós-Agut manté un extens llegat de peces des de 1940. El passat mes de desembre va acordar la pròrroga del contracte signat fa cinc anys amb l’Ajuntament d’Almassora per a la cessió temporal de la col·lecció i l’exhibició en l’edifici La Murà.

Segons recorden des del departament de Cultura, l’accés a la sala és gratuït i es duu a terme cada primer i tercer dissabte de mes. Fins avui, el volum de joguets emmagatzemats pels seus propietaris ha permès presentar fins a sis col·leccions inèdites. L’exposició actual està centrada en els jocs musicals i de taula, que també inclou nines i avions com a picada d’ullet al període entre 1940 i 1980. Pianos, xilòfons, trompetes i guitarres mostren l’evolució del sector en el tram central del segle XX.

L’edifici acull, a més, avions de joguet, un dels principals reclams dels més xicotets. Aquesta col·lecció evidencia l’enginy de la indústria juguetera en els anys més durs de la postguerra, que va vèncer les manques en materials amb imaginació. El model de fusta Pica-1 dels anys 40 i el d’hèlix de 1941 amb mecanisme de corda que permet el seu desplaçament lineal, el més antic fabricat amb llanda, són dos de les peces més característiques de la sala. El pis superior està reservat als jocs de taula, alguns dels quals segueixen fabricant-se, i la popular nina Chabel.

Últimas noticias

Contenido relacionado