20 C
Valencia

Aire-19, el nou sistema de ventilació per a pacientes COVID es fabricarà a València

Podrien fabricar 200 unitats per setmana, en un escenari que requerisca estos equips. El cost aproximat d'aquests equips rondaria els 2500 euros.

- Publicitat -AVL

Aire-19, el nou sistema de ventilació per a pacients amb COVID-19, desenvolupat per investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV), l’Institut de Biomecànica (IBV) i l’Institut Tecnològic AIDIMME, ha rebut l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per a la seua utilització en una investigació clínica, que es desenvoluparà durant dotze mesos a l’Hospital Clínic de València.


Tal com informa la Universitat Politècnica de València i després de l’aprovació per part de la AEMPS, Aire-19 podrà ser fabricat per Celestica, Ford España i Tecnologia Aplicada a la Maquinaria S.L. (TAM), totes elles empreses de la Comunitat Valenciana i comercialitzat per Mercé V Electromedicina, companyia valenciana líder en distribució de producte sanitari. Podrien fabricar 200 unitats per setmana, en un escenari que requerisca estos equips. El cost aproximat d’aquests equips rondaria els 2500 euros.

El resultat d’aquest projecte és un gran exponent de la importància de la col·laboració entre l’àmbit científic i tecnològic i el sector industrial, més encara en una conjuntura com la que ha generat la pandèmia de la COVID-19, i un clar exemple del potencial de la investigació i del teixit empresarial valencians. Ésto permet a la Comunitat Valenciana estar millor preparada davant una segona ona de contagis.

“Aire-19 es va gestar en els laboratoris de la Universitat Politècnica de València i s’ha convertit en realitat gràcies a l’esforç conjunt entre investigadors i empreses valencianes de reconegut prestigi nacional i internacional. Però, a més, en el seu desenvolupament, ha sigut clave l’aportació d’hospitals de la nostra ciutat com el Clínic o La Fe”, destaca Javier Saiz, director del Centre d’Investigació i Innovació en Bioingeniería (Ci2B) de la Universitat Politècnica de València i coordinador del projecte.

Saiz assenyala a més que la investigació clínica aprovada per a dur-se a terme a l’Hospital Clínic de València està oberta a altres hospitals de la Comunitat Valenciana o d’Espanya que necessitaren adherir-se a esta.


Ara, amb l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i Producte Sanitari, s’espera aconseguir també el suport de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per a recolzar l’esmentada investigació clínica en altres hospitals de la Comunitat Valenciana, i perquè Aire-19 es considere com una opció vàlida en el cas que pogueren ser necessaris en un futur.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià