El Open Arms diu que no pot anar a Algeciras i demana entrar en Lampedusa

El vaixell de l'ONG es troba a 950 milles nàutiques del port andalús.

El Govern obre a rebre al vaixell Open Arms. en el port espanyol més pròxim al buc, que es troba bloquejat des de fa dies enfront de l’illa de Lampedusa amb 107 immigrants a bord als quals no es permet desembarcar. L’ONG propietària del vaixell havia rebutjat el port d’Algesires, ofert aquest matí pel Govern per al desembarcament, en considerar inviable la travessia.

A Sánchez li plouen les crítiques pel seu tuit
En menys d’una hora, el tuit del president en funcions del Govern Pedro Sánchez anunciant instruccions per a desembarcar en el port d’Algesires els 134 migrants a bord del buc de rescat de la ONG espanyola Open Arms, ha rebut més de 2.000 respostes. La majoria d’elles són per a criticar l’actitud de l’executiu liderat pel socialista, qualificant l’anunci de “postureo”, “electoralista” o de “arribar tard”.

Rovira  

Repercussions contra Salvini
En un comunicat del Ministeri d’Afers exteriors difós minuts abans que el de Presidència s’anunciava que “el Govern espanyol considerarà la possibilitat d’actuar davant la Unió Europea o davant les institucions dels drets humans i del dret marítim internacional, contra l’actitud mantinguda pel Govern italià respecte al desembarcament dels emigrants a bord del Open Arms”.

Fonts diplomàtiques van assegurar que aquest conflicte s’abordarà en la pròxima reunió de ministres de l’Interior de la UE, en la qual participen tant l’espanyol Fernando Grande-Marlaska com l’italià Matteo Salvini, i no descarten que pogués acabar amb una demanda davant el Tribunal de la Haia, ja que l’actitud d’aquest últim ha suposat una violació flagrant de la convenció del mar i del dret internacional.

PublicitatJuega Limpio Orihuela