El palmerar il·licità compleix díhuit anys com a Patrimoni de la Humanitat amb una valoració de la Corporació Municipal

L'equip de Govern d'Elx espera trobar una solució negociada al Mercat Central amb Aparcisa i els placers

El Museu del Palmerar ha estat l’escenari per celebrar el díhuit aniversari de la declaració del Palmerar d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat. A l’acte han assistit l’alcalde, Carlos González, el regidor del Palmerar, Antonio Garcia, la regidora de Cultura, Patrícia Macià i altres membres de la corporació municipal. L’edil del Palmerar ha destacat la labor dels tècnics i personal de Parcs i Jardins, així com, la lluita contra el punxegut roig. “Hem renovat la Llei del Palmerar i hem fet un Pla Especial del Palmerar en el qual, entre altres assumptes, es parla de l’ús que s’ha de donar al Patrimoni de la Humanitat”, ha comentat Garcia. Quant a l’alcalde il·licità ha recordat l’onomàstica i el treball que va suposar aconseguir durant segles conservar un dels símbols més característics d’Elx, que han donat una projecció internacional a la ciutat. Demà dissabte al voltant de les 10 del matí està previst una jornada de pintura a l’aire lliure per part de l’Associació de Belles arts d’Elx en l’Hort de Sant Plácido.

Palmerar Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El portaveu adjunt del grup Popular, Vicente Graner, ha aprofitat el dia d’avui, per realitzar una valoració sobre el palmerar considerant que l’equip de govern no ha fet el seu treball en relació a Medi ambient, ni tampoc en Urbanisme dins de l’àrea de projectes en el Palmerar. Graner ha destacat el Pla Especial del Palmerar com una promesa incomplida, llei que devia portar-se a les Corts i que va ser publicada l’octubre de 2017. “El 21 de juliol de 2017 es va aprovar en el ple la suspensió de llicències d’edificació i demolició en el Palmerar. Aquesta qüestió ha de renovar-se anualment perquè es mantinga aquesta suspensió i no s’ha tornat a fer, per la qual cosa, avui dia es poden demanar a Elx llicencies dins del Palmerar segons el nostre Pla General”, ha assenyalat el portaveu adjunt del PP. Graner ha destacat l’estat lamentable de la Ruta del Palmerar, en les quals no s’ha dut a terme cap actuació, i la promesa incomplida de l’adjudicació de l’Institut Tecnològic de la Palmera l’empresa de la qual no ha ocupat el recinte, plantejant-se la rescissió del seu contracte.

PublicitatAVL

Mercat Central

L’alcalde il·licità ha informat als mitjans de comunicació que ahir va tenir una reunió amb el gerent d’Aparcisa, Álvaro Gordillo, per explicar-li que la construcció del nou Mercat és incompatible amb la declaració del Patrimoni de la Humanitat del Misteri d’Elx. En la reunió, el primer edil li demanava al Gordillo que considerés la situació que pateixen els veïns i comerciants de la zona. En la trobada d’ahir, el regidor oferia pagar les despeses generades a l’empresa des que va assumir el projecte; però el responsable de l’empresa adjudicatària de les obres del nou mercat li va insistir que té un compromís amb els placers i que pensa complir el contracte construint els aparcaments subterranis estipulat en el seu acord. Gordillo li va dir a l’alcalde que el projecte segueix avant i al gener demanarà demolir l’edifici. L’Ajuntament com que no va arribar a un acord amb Aparcisa haurà de recórrer a la justícia al fet que li donen la raó, en cas de no ser així, la declaració del Patrimoni de la Humanitat del Misteri correria perill si ICOMOS presenta un informe desfavorable.

Esta publicació està disponible en : Valencià