El Parc Científic de la UA i AIJU signen un conveni per a enfortir la innovació en el sector del joguet

L'acord fomentarà els processos de transferència de coneixement entre la Universitat d'Alacant i les empreses del sector associades a AIJU.

El rector de la Universitat d’Alacant (UA) i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant (PCA), Manuel Palomar i el director general de l’Institut Tecnològic especialitzat en joguet, producte infantil i oci (AIJU), Manuel Aragonés, han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu enfortir els processos d’innovació del sector jogueter i apostar per establir canals estables de col·laboració tant amb empreses vinculades al PCA com amb els grups d’investigació de la UA.

El conveni signat avui entre el PCA i AIJU arreplega el compromís de fer una sèrie d’activitats com l’organització, el desenvolupament i la difusió de jornades de transferència de coneixement, trobades tecnològiques, programes d’innovació o promoure la difusió del coneixement científic.

També es vol fomentar la cooperació interempresarial i el contacte entre les empreses vinculades al Parc Científic d’Alacant (PCA) i a AIJU amb altres empreses, inversors i altres socis comercials i tecnològics, amb els quals puguen sorgir relacions i sinergies empresarials i de col·laboració i també desenvolupar accions conjuntes que tinguen com a objectiu la millora de la formació, de les habilitats i les capacitats dels professionals i la retenció del talent i promoure trobades entre emprenedors, comunitat empresarial i inversors.

AIJU és el centre tecnològic impulsor de la innovació i el coneixement en productes infantils i oci per a empreses i entitats, com també de la transferència tecnològica a la indústria. Entre les finalitats que té consta l’impuls de l’R+D+I en les empreses industrials i afavorir una formació permanent de qualitat. A més, AIJU posa a la disposició de les seues empreses associades, una àmplia gamma de serveis tecnològics orientats a millorar la qualitat dels productes i la competitivitat empresarial.

Manuel Palomar va mostrar la satisfacció per sumar AIJU a la xarxa de col·laboradors del PCA, que cada vegada és més àmplia i continua «formant-se com un element clau en els processos d’innovació i transformació real de l’economia de la nostra província».

Per la seua part, Manuel Aragonés, va confirmar l’aposta d’AIJU per col·laborar amb el Parc Científic de la UA per a «continuar acostant la investigació i el talent de la UA a les empreses del sector».CatalanSpanish