El Parlament britànic accedeix a celebrar eleccions anticipades el 12 de desembre

Els diputats han autoritzat la convocatòria electoral amb 438 vots a favor i només 20 en contra.

Publicitat

La Cambra dels comuns del Regne Unit ha aprovat el pla del primer ministre, Boris Johnson, de celebrar eleccions anticipades el pròxim 12 de desembre, per a destrabar la crisi política provocada pel Brexit.

Els diputats han autoritzat la convocatòria electoral amb 438 vots a favor i només 20 en contra, símptoma que el bloqueig parlamentari comença a alleugerir després de mesos de paràlisis a Westminster.

PublicitatRovira  

Just abans, ses senyories han rebutjat una esmena presentada pel Partit Laborista per a fixar la cita amb les urnes el 9 de desembre i que proposava a més “expandir el dret al vot” de tal forma que puguen participar també els britànics de 16 i 17 anys, així com els ciutadans de la UE que estiguen registrats a Regne Unit.

Un portaveu de Downing Street havia advertit que, si el Parlament aprovava l’esmena laborista, Johnson cancel·laria els plans per a celebrar nous comicis per considerar que això suposaria un retard de sis mesos.

El ‘premier’ ha aconseguit així les eleccions anticipades que buscava des de feia mesos, especialment després que el Parlament rebutjara dur a terme una tramitació expressa del nou acord del Brexit negociat per Johnson i la Unió Europea.

PublicitatJuega Limpio Orihuela