El Parlament rep un avís del TC sobre la moció de la CUP “minuts després” de votar-la

El Parlament català ha rebut l'avís que el TC ha suspès la tramitació de la moció de la CUP sobre l'autodeterminació "minuts després" que es votara.

Els lletrats del Parlament català han rebut l’avís que el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès la tramitació de la moció de la CUP sobre l’autodeterminació “minuts després” que es votara, han explicat fonts de la Presidència del Parlament a Europa Press.

“No s’ha rebut cap notificació formal”, han assegurat les mateixes fonts, que han concretat que el que s’ha rebut és un correu electrònic que ha arribat després que el ple debatés i votara la iniciativa.

Concretament, han relatat que “els serveis jurídics han rebut un correu que ha arribat minuts després que es produïra la votació”.

La Mesa del Parlament va tramitar la moció de la CUP el 29 d’octubre que instava la cambra a reiterar “la seua voluntat d’exercir de manera concreta el dret a l’autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català”, i ho feia malgrat els advertiments del TC.

Dilluns a la vesprada, el Parlament va informar d’un canvi d’hora de l’inici del ple –havia de començar a les 15.00 hores, però el començament de la sessió es va avançar a les 9.00– i, en principi, el debat i votació de la moció de la CUP quedava fixat com l’últim punt del matí.

No obstant això, al començament del ple, els escons d’ERC han demanat una modificació de l’ordre del dia per abordar la moció durant l’inici del ple; una petició que ha prosperat amb els vots de JxCat, ERC i la CUP.

Malgrat que el TC també ha avançat el seu ple i n’ha suspès la tramitació, la decisió del Tribunal ha sigut comunicada via correu electrònic després de la votació, insisteixen les mateixes fonts.

CatalanSpanish