15.7 C
Valencia

El pla provincial intensifica els tractaments contra els mosquits per terra i aigua

El president José Martí explica que l'objectiu és aconseguir una major eficàcia per a combatre grans focus de larves en marjals i zones inundades des de l'aigua i des de la vora, per això incorpora ara un vehicle amfibi i un camió amb braç gegant.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Diputació incorpora un vehicle amfibi i un camió amb braç gegant per a intensificar els treballs del Pla Provincial Contra els Mosquits amb l’objectiu d’aconseguir una major eficàcia per a combatre grans focus de larves en marjals i zones inundades des de l’aigua i des de la vora.

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, han presentat hui a Torreblanca els dos nous vehicles que incorpora l’empresa Lokímica al Pla Provincial Contra els Mosquits en la campanya de 2020 per a intensificar els tractaments contra els insectes en les zones humides i de marjal.

- Publicitat -

Es tracta d’un vehicle amfibi 8×8 amb capacitat per a actuar dins de l’aigua i d’un camió que porta incorporat un braç gegant de nebulització que permet aplicar el tractament antimosquits a distància sobre grans focus de larves. En l’acte també ha sigut present el regidor de Torreblanca, Rubén De la Creu.

Segons ha explicat José Martí, “la nostra comesa és continuar fent passos en la línia correcta per a aconseguir la eficàcia més gran possible, seguint sempre les directrius que marca el director tècnic del pla, Ricardo Jiménez, que és la veu autoritzada per a determinar com i on s’ha d’actuar, per a aportar solucions a un problema que està relacionat amb el canvi climàtic i que amb el pas del temps està afectant llocs en els quals antany este tipus de circumstàncies eren desconegudes”.

- Publicitat -

Un dels dos vehicles incorporats hui al Pla Provincial Contra els Mosquits és un 8×8 amfibi amb tracció a les seues 8 rodes, amb capacitat per a desplaçar-se sobre qualsevol mena de superfície i endinsar-se en l’aigua per a aplicar els tractaments in situ de manera més pròxima. A més, pot surar i comportar-se com un vaixell en zones profundes. La seua capacitat de càrrega d’entre 450 i 750 quilos es pot ampliar mitjançant un remolc també amfibi, la qual cosa li permet arrossegar fins a 1.000 quilos. Pot portar entre 4 i 8 passatgers i en estar equipat amb la marxa arrere està en disposició de realitzar maniobres que li permeten superar els obstacles més complicats i arribar on d’una altra manera no es podria.

El segon dels vehicles presentats hui és un camió que incorpora un braç gegant proveït d’un canó nebulitzador per a arribar des de terra a grans focus de larves que es troben a l’interior de zones humides.

- Publicitat -

Amb estos vehicles s’aplica un tractament líquid amb el producte bacillus thuringiensis israeliensis d’origen bacterià, molt eficaç contra les larves, que és l’habitual i únic autoritzat en parcs naturals.

Tant el president Martí com la diputada Jiménez han destacat que en matèria d’erradicació de mosquits «des de la Diputació es treballa durant tot l’any en coordinació amb els ajuntaments i els seus equips tècnics». Tots dos han insistit que els ajuntaments actuen en les zones urbanes dels seus termes municipals i que els tractaments que aplica la Diputació se centren en les àrees no urbanes del medi natural, fonamentalment marjals o zones amb concentració d’aigua.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,070FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià