El Ple de Diputació d’Alacant recolzen per unanimitat als afectats per malalties multisistèmics i progressivament incapacitants

Aprovades quatre convocatòries d'ajudes en matèria de cicle hídric per valor de 2.700.000 euros

El Ple de la Diputació d’Alacant ha recolzat la moció proposada per la portaveu i diputada d’Esquerra Unida, Raquel Pérez, en relació a les malalties multisistèmics, autoimmunes i progressivament incapacitants com són la Fibromiàlgia (FM), l’Encefalomielitis Miàlgica (EM/SFC), la Sensibilitat Química Múltiple (SQM) i l’Electrohipersensibilidad (EHS). Aquests malalts representa entre el 3 i el 3,5% de la població i l’edat aproximada de quan aquests pacients emmalalteixen oscil·la entre els 20 i 30 anys, encara que també hi ha casos en la infància i adolescència, sent a partir dels 40 a 50 anys quan s’agreuja l’afecció. La diputada d’Esquerra Unida, ha explicat que aquests malalts al costat dels seus familiars subsisteixen en situació d’exclusió social i precarietat econòmica, i el 80% estan tan malalts, que a penes poden realitzar alguna activitat quotidiana, estant incapacitats per treballar. Un dels punts que ha comentat Raquel Pérez, és que la Diputació d’Alacant inste al Govern Central i a l’Autonòmic al fet que reconeguen les incapacitats laborals i que posen en practica un programa específic per als afectats per aquestes patologies, que són més de dos milions de persones a Espanya. La institució provincial impulsarà accions en benefici d’aquest col·lectiu per a l’any que ve.

Matèria cicle hídric

PublicitatAVL

Un altre dels punts aprovats en aquest últim Ple Ordinari de l’any ha estat, les ajudes a les quatre convocatòries que permetran invertir el pròxim any a la província en matèria de cicle hídric, aproximadament 1.980.000 euros. Aquestes subvencions es destinaran als ajuntaments per a les millores hidràuliques de proveïment i sanejament, com també a entitats de reg amb la finalitat d’incrementar l’eficiència de l’ús de l’aigua. Una de les ajudes aprovades ha estat de la convocatòria de 2019 a entitats locals per a la realització i millores d’infraestructures hidràuliques de proveïment i sanejament dotada de 800.000 euros. També hi haurà subvencions per a ajuntament en un programa anual amb una partida d’1.100.00 euros, per a la reparació, primer establiment, reforma o grans reparacions d’aquest tipus d’infraestructures. L’altra ajuda que ascendeix a 700.000 euros va dirigida a entitats de reg de la província perquè milloren les infraestructures i instal·lacions hidràuliques i així es puga incrementar l’eficiència de l’ús de l’aigua de regadiu. I finalment, la Diputació d’Alacant destinarà 100.000 euros per col·laborar amb els ajuntaments i entitats de reg en la redacció de projectes de cicle hídric.

Altres Assumptes Tractats

Quant al Medi ambient i Protecció del Territori, s’ha donat el vist i plau al Pla Provincial d’Estalvi Energètic, que comptará en 2019 amb una inversió de 150.000 euros. El diputat de Compromís, Gerard Fullana, ha volgut saber si la presidència mantindria la confiança al vicepresident i diputat de Cultura, Cèsar Augusto, pel procés de recerca de la fiscalia a l’Ajuntament de Crevillent, al que el vicepresident ha respost que la denúncia no és contra ell sinó amb persones que no tenen relació directa amb la seua persona.

Esta publicació està disponible en : Valencià