El ple de la Diputació d’Alacant canvia els estatuts del Patronat de Turisme

El Ple de la Diputació d'Alacant ha aprovat la modificació dels estatuts del Patronat de Turisme de la Costa Blanca.

Publicitat

El Ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat la modificació dels estatuts del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, de manera que s’incorpora una segona vicepresidència i es dota al gerent executiu de la capacitat de realitzar contractes de fins a 40.000 euros.

La modificació ha tirat avant amb els vots a favor de l’equip de Govern –PP i Ciutadans–, l’abstenció del PSPV i el vot en contra de Compromís.

PublicitatRovira  

Precisament, el diputat nacionalista, Gerard Fullana, ha protagonitzat l’inici del ple per plantejar tres esmenes a la modificació, que han sigut rebutjades per l’equip de Govern. El PSPV s’ha abstingut.

Compromís proposava la no creació d’aqueixa segona vicepresidència, no dotar amb capacitat de contractació al gerent i, en una tercera esmena, sol·licitava que el Patronat es coordinara amb la Agència Valenciana de Turisme (AVT).

L’equip de Govern ha votat en contra de les esmenes perquè s’han presentat “set minuts abans” de l’inici de la sessió, segons ha indicat el president provincial, Carlos Mazón, que ha acusat a Fullana de voler “fer partidisme” amb elles. Així, ha demanat als grups “treballar i continuar defensant el turisme”, que ha definit com a “política d’Estat” i ha exigit no fer amb ell “demagògia”.

El diputat ‘popular’ Adrián Ballester ha explicat que la modificació arriba per a “dotar de major agilitat” al Patronat i a “cadascun dels òrgans col·legiats” i ha mantingut que amb la nova vicepresidència no augmentarà “el nombre de polítics” que formen part de l’organisme autònom.

Enfront d’això, Gerard Fullana ha defensat les seues esmenes i ha acusat el PP de “no estar content” que Ciutadans assumisca l’única vicepresidència existent fins ara. A més, ha precisat que, segons l’Estatut, les competències de turisme estan en mans de la Generalitat, per la qual cosa havia d’assegurar-se la coordinació amb l’AVT.

Així mateix, ha emfatitzat que la setmana passada es va cessar el que era director gerent de SUMA Manuel Bonilla, per la seua investigació per suposades irregularitats per contractes menors i, amb la modificació d’aquest dimecres es pretén dotar al gerent del Patronat de Turisme d’aqueixes mateixes capacitats de contractació fins als 40.000 euros.

Per part del PSPV, el portaveu Toni Francés, ha instat a Compromís a treballar aqueixes esmenes i a tornar a portar-les al ple i ha justificat l’abstenció en l’escàs temps que han tingut per al seu estudi.

Així mateix, el ple ha donat el seu vistiplau a la modificació dels estatuts de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert. La modificació ha tirat avant amb el PP, Ciutadans i Compromís i l’abstenció del PSPV.

PublicitatJuega Limpio Orihuela