El ple d’Ontinyent aprova l’organització municipal en la nova legislatura

Tots els partits tindran delegacions i els tres primers tinents d’alcalde seran Natalia Enguix, Joan Sanchis i Sayo Gandia.

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava ahir l’organització municipal per a la nova legislatura. En concret, a la sessió de hui es donava comptes d’aspectes com les tinences d’alcaldia, els i les membres de la Junta de Govern Local o els portaveus dels diversos grups, a més d’aprovar-se aspectes com el règim de dedicacions i retributiu, el funcionament de la Junta de Portaveus o el personal de confiança.

Tal com feia públic recentment l’alcalde, Jorge Rodríguez, tots els regidors i regidores dels diferents grups municipals tindran alguna regidoria delegada, organitzades al marc de 6 grans àrees: Igualtat i Govern Obert; Territori i Serveis Municipals; Política Econòmica, Sostenibilitat i Projectes Europeus; Cultura; Política per a les Persones; i Educació, Esports i Joventut. Quant a les tinences d’alcaldia, seran per aquest ordre: Natalia Enguix; Joan Sanchis, Sayo Gandia, Óscar Borrell, Àngels Muñoz, Alex Borrell i Paula Soler. Tots ells i elles formaran part junt a l’alcalde de la Junta de Govern Local. Pel que fa a les comissions, es creen la Comissió Informativa d’assumptes Interns; la Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Municipals i la Comissió de Comptes, totes elles conformades per 7 representants de La Vall Ens Uneix, 1 de PP i 1 de Compromís.

Quant al règim de dedicacions i el personal dels grups polítics, estos rebran assignacions anuals proporcionals en funció de la seua quantitat de regidors, amb les quals es contractaran als secretaris i secretàries de grup. Per altra banda, el Govern comptarà amb 5 alliberats (l’alcalde i 4 regidors), completant l’estructura organitzativa un Cap de Gabinet, un Cap de Premsa, una Secretària d’Alcaldia i una Adjunta a Alcaldia.

Al ple s’aprovava també recuperar el percentatge de les retribucions a que es va renunciar en 2011 davant la dolenta situació econòmica de l’Ajuntament, tot renunciant-se al 6% de l’IPC Interanual acumulat durant els anys en què els salaris dels càrrecs polítics municipals han estat congelats des d’aleshores. Amb tot, els cost de l’estructura conformada per l’alcalde, regidors alliberats i personal eventual estarà per baix de l’estructura que tenia l’Ajuntament d’Ontinyent en la legislatura 2007-2011, i el salari de l’alcalde quedarà per baix del que tenien a l’última legislatura els alcaldes de municipis valencians de tamany semblant com ara Mislata, Burjassot o La Vila Joiosa i fins i tot de municipis més menuts com Xàtiva, Cocentaina, Onda o Alfafar, entre d’altres.

Finalment, al ple també s’han nomenat els representants de la ciutat en la Mancomunitat de Municipis (Natalia Enguix), el Consorci de Bombers (Pepe Gandia), el Consorci de les Comarques Centrals (Jorge Rodríguez, Natalia Enguix, Joan Sanchis i Sayo Gandia) i la Comunitat d’Usuaris de Vessaments Ontinyent-Agullent (Sayo Gandia i Joan Sanchis).

ValenciàEspañol