23.8 C
Valencia

EL PMI augura “una caiguda històrica sense precedents”

L'enfonsament del sector serveis al març se suma així a la forta caiguda de l'activitat del sector manufacturer.

- Publicitat -AVL

L’activitat del sector serveis va registrar al març una caiguda sense precedents a causa de les mesures de confinament, segons reflecteix l’índex PMI, que va caure fins als 23 punts en relació amb els 52,1 del mes de febrer, que va suposar la destrucció d’ocupació més intensa des de la recessió mundial, fet que suggereix una alta probabilitat de contracció aquest segon trimestre, segons IHS Markit.

L’enfonsament del sector serveis al març se suma així a la forta caiguda de l’activitat del sector manufacturer, l’índex PMI del qual es va situar en 45,7 punts durant el tercer mes de l’any en relació amb els 50,4 del mes de febrer, la pitjor lectura des del 2012, cosa que ha situat la dada de l’índex PMI compost en els 26,7 punts, respecte als 51,8 del mes anterior.

“L’enquesta del mes de març exposa la propagació de la pandèmia i l’esforç per contenir-la, perquè les empreses del sector serveis van registrar caigudes sense precedents de l’activitat, de les noves comandes i de la confiança empresarial. L’impacte es va centrar, com era d’esperar, en sectors que depenen del contacte social, com hotels i restaurants”, ha advertit Paul Smith, economista d’IHS Markit.

Davant la disminució sense precedents de l’activitat i de les noves comandes, les empreses del sector serveis espanyol s’han mostrat més amoïnades que mai pel futur. Així, la confiança pel que fa als propers dotze mesos ha caigut bruscament fins a un punt que no s’ha observat mai en la història de l’estudi, amb una preocupació considerable sobre l’impacte a llarg termini que la pandèmia pot tenir en l’activitat.

D’aquesta manera, juntament amb les fortes caigudes de les càrregues de treball, moltes empreses van optar per reduir les seues plantilles al març. La taxa de destrucció d’ocupació va ser la segona més ràpida que ha registrat l’estudi fins a hui, tan sols superada pel declivi que es va observar en l’apogeu de la crisi financera del febrer del 2009.

“Ara mateix, mirar de quantificar la magnitud i durada de la pandèmia en termes de caigudes del PIB i l’ocupació és extremadament difícil, però en general existeix una alta probabilitat que la gravetat de la recessió aquest segon trimestre supere tot el que vam observar durant la forta recessió del 2008/2009”, ha afegit Smith.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià