El Poble Nou de Benitatxell celebra la festa de Santa Cecília

La regidoria de Cultura, la Banda de Música, la Colla La Llebetjà, el Cor Parroquial i el Grup de Danses Morro Falquí han organitzat una programació especial.

Novembre porta sempre una celebració molt arrelada al Poble Nou de Benitatxell: Santa Cecília, la festa dels músics. La regidoria de Cultura, a càrrec de Víctor Bisquert, juntament amb la Banda de Música, la Colla La Llebetjà i el Cor Parroquial, han organitzat una programació especial que s’estendrà al llarg de dos caps de setmana i que es concentrarà, com ja es va fer l’any passat, en una gran carpa instal·lada en la plaça dels Pesqueres. Hi haurà actuacions en directe repartides en cinc jornades per a fomentar la participació de tots els veïns i veïnes del municipi.

La programació començarà este divendres 22 de novembre amb el sopar de germanor a ca Toni Mónica, després del qual hi haurà discomòbil en la carpa gegant. El dissabte 23, la programació continuarà pel matí, a les 10.00 hores, amb una cercavila del Grup Instrumental Infantil i Juvenil i la batucada de l’Escola de Música del Poble Nou de Benitatxell. En acabar hi haurà xocolate amb bamba i matalassos inflables per als més xicotets en la plaça del Mercat.

Eixa mateixa vesprada serà molt especial per als nous músics que s’incorporen a la banda. Com és tradició, esperaran emocionats a les portes de les seues cases a que la Banda de Música i la Colla la Llebetjà passen a recollir-los en una cercavila que finalitzarà a l’església. Allí se celebrarà una missa en honor a Santa Cecilia i un concert del Cor Parroquial. Esta emotiva i intensa jornada acabarà amb el gran sopar de germanor del Cor parroquial, la Colla la Llebetjà i la Banda de Música juntament amb els seus socis en la carpa.

Per a rematar el primer cap de setmana, el diumenge 24 a les 12.00 hores, se celebrarà una primera mostra de balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses Morro Falquí del Poble Nou de Benitatxell, que estarà acompanyat pel Grup de Danses de Moixent. És la primera vegada que s’inclou aquest esdeveniment en la programació de Santa Cecília. Amb això, la Regidoria de Cultura vol “continuar potenciant i fent més gran i inclusiva la festa”.
La programació s’estendrà a l’altre cap de setmana. El divendres 29 de novembre, amb el concert del grup instrumental infantil i juvenil, i el dissabte 30, amb el concert de l’Agrupació Músicomunicipal Santa María Magdalena.

“A través de la instal·lació de la gran carpa en la plaça de les Pesqueres continuem apostant per integrar en la programació a tots els col·lectius musicals i als veïns i veïnes del poble. Santa Cecilia ha de ser una festa oberta i participativa, no una celebració únicament pensada per a les associacions musicals”, ha assenyalat el regidor de Cultura Víctor Bisquert.

L’alcalde, Miguel Ángel García, ha valorat el paper vertebrador dels col·lectius músicomunicipals en la vida del municipi i la necessitat de cohesionar-les. “Són molt arrelats i volguts al nostre poble, posen música a les nostres vides i arriben a tocar els nostres cors en cadascun dels seus concerts. Són també grans vertebradors i dinamitzadors socials que li donen ànima i vida al municipi, a més de fomentar i inspirar el gust per la formació musical de futures generacions”.

" "
CatalanSpanish