El Poble Nou de Benitatxell celebra la primera Festa del Moscatell

La programació inclou tastos i visites als camps del projecte BioMoscatell, pioner en el cultiu de raïm ecològic.

Publicitat

Després del seu ajornament per la gota freda, la I Festa del Moscatell del Poble Nou de Benitatxell, organitzada per les regidories de Cultura i Festes Populars, torna aquest cap de setmana carregada d’activitats per a tots els públics.

Arrancarà el divendres 27 de setembre, a les 20.00 hores en l’Espai Molí, amb un tast de vins de moscatell que ofereix la Associació BioMoscatell. Aquest col·lectiu és la punta de llança de la introducció de l’ecologia i la sostenibilitat en l’agricultura de la Marina Alta.

PublicitatRovira  

El dissabte serà un no parar d’actes relacionades amb el moscatell, per aquest motiu resulta imprescindible iniciar la jornada amb un bon esmorzar popular que oferiran els festers de 2020. Després actuarà la Xaranga Xarangata. A les 11.00 hores, tindrà lloc el taller de Xafar raïm de moscatell. És una de les tasques essencials en l’elaboració tradicional del vi. Xafar el raïm és un acte festiu, bucòlic, ancestral. Els més joves entraran en el cup i descobriran eixe moment en el qual el raïm es comença a transformar en vi.

A les 12:00 hores i per a tots els públics, arriba el taller de decoració de Cabassets per a la pansa, i ja a la vesprada, a les 18:00 hores, els xiquets i xiquetes podran triar entre realitzar maquetes de riuraus, la construcció que expressa millor que cap altra la singularitat arquitectònica del món de la vinya a la Marina Alta, o gaudir dels jocs de fusta tradicionals.

A les 19:00 hores, es durà a terme una visita als bancals del projecte BioMoscatell. Allí mateix es realitzarà un tast de vins que servirà per a obrir boca al sopar popular que han preparat els festers. Serà a partir de les 21:00 hores i inclourà dues coques, beguda i xinglot de raïm per 5 euros. Els tiquets es poden comprar contactant amb qualsevol fester o festera o en el Forn Mònica. Per a acabar, la nit la tancarà un concert del cantautor valencià Pau Alabajos a les 23:00 hores.

La Festa del Moscatell naix de la voluntat d’explorar un vessant més lúdic, cultural i festiva d’una tradició tan arrelada al municipi com és el cultiu del raïm i l’elaboració de moscatell. Sobretot després de l’èxit del projecte del BioMoscatell, que s’ha convertit en un excel·lent banc de proves per a assajar cultius ecològics i elaborar vins i sucs naturals.

PublicitatJuega Limpio Orihuela