El Poble Nou de Benitatxell redueix a zero la llista d’espera del Servei d’Ajuda a Domicili

La Regidoria de Serveis Socials, a càrrec de Isa Garrido, ha dotat del pressupost suficient per a cobrir les necessitats de tots els demandants d'aquesta ajuda.

Les persones majors o dependents ja no hauran d’esperar per a poder adherir-se al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Poble Nou de Benitatxell. La Regidoria de Serveis Socials, a càrrec de Isa Garrido, ha dotat del pressupost suficient per a cobrir les necessitats de tots els demandants d’aquesta ajuda. Amb això, es redueix a zero una llista d’espera que solia tindre en la cua entre 4 i 5 persones.

Gràcies a aquest increment, el departament de Serveis Socials ha passat d’atendre a 13 persones a prestar servei a 17 actualment. A més, la notícia d’aquesta baixada sobtada de la llista d’espera ha propiciat un increment dels demandants, els qui anteriorment desistien per falta d’esperança.

“El SAD és el servei per excel·lència dels Serveis Socials del municipi. Quan una persona ho sol·licita és perquè ho necessita de debò, i no se li pot posar en una llista d’espera i esperar que passe el temps”, ha assenyalat la regidora de Serveis Socials i Major, Isa Garrido. L’edil de l’àrea ha destacat, a més, que aquesta problemàtica es devia purament a la falta de pressupost, per la qual cosa amb aquest increment s’acaba definitivament amb els obstacles.

El Servei d’Ajuda a domicili és un servei orientat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats elementals de la vida diària, proporcionant-los atenció directa en la pròpia llar mitjançant la intervenció de professionals. L’objectiu és afavorir la permanència de les persones majors en el seu domicili i ajuste soci-familiar; atendre situacions de crisi personal o familiar; col·laborar amb les famílies quan per si mateixes no puguen atendre totalment les necessitats de l’usuari, i afavorir en l’usuari el desenvolupament de capacitats personals i d’hàbits de vida adequats.

CatalanSpanish