El Poble Nou de Benitatxell transformarà un terreny d’abocaments il·legals en una àrea verda per a pícnic

Amb l'obtenció d'una subvenció de 20.000 euros, l'Ajuntament també preveu la creació d'una ruta senderista i de bicicletes on es combinen els terrenys forestals amb les terrasses de vinyes i de cultius de secà.

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell segueix amb la seua comesa de posar en valor els espais de gran vàlua paisatgística i patrimonial del municipi. Ara, gràcies a una subvenció de 20.000 euros de la Diputació d’Alacant, transformarà un terreny d’abocaments il·legals al costat de la urbanització Les Fonts en una àrea verda recreativa.

L’ajuda, que entra dins d’un pla d’inversions per a la restauració de zones degradades per abocament incontrolat de residus, permetrà recuperar un espai municipal que actualment es troba ple de materials d’obra (ceràmiques rajoles, teules, mescles de formigó, plàstics, etc.) i males herbes, cosa que a part d’un elevat impacte visual i paisatgístic, suposa un greu risc d’incendis per la proximitat a massa forestal i urbanitzacions.

Rovira  

L’actuació, que encara no té data d’inici, començarà amb la retirada dels residus acumulats durant anys, el desbrossament de tota la parcel·la (de 13.800 m2) i l’eliminació d’espècies invasores. Amb això s’aconseguirà una integració paisatgística i l’eradicació del focus d’abocament. Després, es condicionarà el terreny, es podarà l’arbratge existent i es plantaran algunes espècies forestals autòctones més adaptades a les condicions ambientals de l’entorn com la carrasca, la coscolla, el garrofer, l’olivera silvestre o el llentiscle.

L’Ajuntament contempla a més, una vegada efectuada la recuperació ambiental del lloc, la creació d’una zona verda forestal i un parc berenador, així com el traçat d’una ruta senderista i de bicicletes circular pel Tossal Gros. Per a això, s’instal·laran taules i bancs de pícnic sota la vegetació arbòria, creant un espai on la gent puga anar a gaudir de la naturalesa i del paisatge del lloc.

“Volem que tots els veïns i veïnes puguen gaudir d’aquest característic paratge amb un alt valor ambiental i paisatgístic on es combinen els terrenys forestals amb les terrasses de vinyes i de cultius tradicionals de secà”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Jorge Pascual, qui ha recordat la gran aposta que ja s’ha fet en la zona litoral amb la recuperació de sendes i la connexió de les cales Moraig i Testos amb el Morro del Roabit.

PublicitatJuega Limpio Orihuela